Datadisk Waterborne umožní v Tropico 5 stavět na vodě
zdroj: Vlastní foto autora

Datadisk Waterborne umožní v Tropico 5 stavět na vodě

11. 12. 2014 16:51 | Obrázky | autor: Ladislav Loukota |

Po válečném DLC Generalissimo se Tropico 5 skrze nový datadisk Waterborne vrací zpátky k budovatelské stránce karibských diktatur. Ve Waterborne totiž dostanou hráči do vínku možnost stavět nové domečky na mořské hladině. Celkem je v DLC přichystáno devět nových staveb. Spolu s nimi expanze přinese i šest příběhových misí a soundtrack. 

Jestli lze vyvozovat z krátké tiskové zprávy, řadí se mezi vodní domečky farmy na ústřice nebo mořské řasy, elektrárny generující proud z přílivu a odlivu či klasické ubytovny. Turistům se pak otevře možnost sestoupit na mořské dno v batyskafu a pozorovat tropické krásy. K ochraně mořských investic může hráč rovněž do akce povolat vojenské ponorky.

Nejde o nic dechberoucího, potřebnou variabilitu však novinky mohou dodat. Zároveň je ovšem podivuhodné, že se vývojáři nesnaží o asociování vodních komplexů s existující Dubají. Sice by tím přišli o karibské rozkoše, na druhou stranu šance vybudovat si svůj vlastní přímořský superkomplex pro superbohaté nebo stavba umělého ostrova by ztrátu latinskoamerické atmosféry plně nahradila. Inu, třeba příště.

Jestli bude Waterborne živou vodou do mlýnského kola pátého dílu či nikoliv, zjistíme už za týden ve středu.

Tropico 5 zdroj: Vlastní foto autora

Nejnovější články