Devítka nových obrázků z Division dýchá svíravou atmosférou
zdroj: tisková zpráva

Devítka nových obrázků z Division dýchá svíravou atmosférou

24. 3. 2014 16:48 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Obvykle články o nově vydaných obrázcích neděláme, ale tentokrát je to na místě. Division, respektive celým jménem Tom Clancy’s The Division patřila k jednomu z hitů loňské E3. Multiplayerová a nebo rovnou MMO střílečka ohromila spoustou slibů a hlavně úžasnou grafikou. K tomuto dojmu ostatně sklápěčku nadšení přidalo i nedávno zveřejněné video.

Já se sice do skupiny lidí, kteří jsou Division uchváceni nepatřím, ale na nové obrázky podle mě stojí za to se podívat a nejen proto, že jsme jich zas tolik neviděli. Pro kontext obrázků připomeňme, že ve hře se stanete jedním z členů Strategic Homeland Division, skupiny agentů, kteří mají udržet New York stižený biologickým útokem v rámci příčetného světa.

Jednoduše řečeno, vy a vaše akce jsou tou tenkou linií, která odděluje obyvatelstvo New Yorku od civilizačního kolapsu. Nicméně, ne všichni hráči budou muset vyznávat řád a možná se naopak pokusí podpořit zhroucení systému už tak podkopaného touto apokalyptickou událostí. Když se podíváte na první screenshot pod tímto odstavcem, bude vám hned jasné, že kromě skvělé grafiky bude Division sázet na atmosféru normálního města, které se dostalo do stavu, kde jej nejsme zvyklí vídat. Zničené policejní auto jen poukazuje na pád tradičního pořádku. Ta hromada mrtvol už jasně dává najevo, že tady končí standardy a nastupují hrůzy biologické války i lidí utržených ze řetězu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pohled na dálnici plnou opuštěných aut v přecpaných pruzích sice vídáme v každém druhém zombie kusu, ale tady funguje spojení chladného svitu zimního slunce a jemný sněžný poprašek jako dobrý násobitel celého měřítka pádu města.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Líbí se mi všudypřítomné žluté taxíky, které obvykle patří ke specifickému newyorskému koloritu, ovšem zde vytváří spíše formální pomníčky mrtvého města. A když se nebudeme hnát za tak vzletnými metaforami, v tomto grafickém pojetí prostě vylidněné ulice vypadají skvěle a za auty se bude dát dobře krýt.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Tyhle dva následující obrázky na sebe navazují. Všimněte si připlížení k protivníkovi zpoza rohu, kontextuální nabídka k omráčení a v dalším obrázku už máte oběť chycenou pod krkem a naskočily vám zkušenostní body. Nu a na závěr je tu pár kousků, které ukazují opravdu báječné nasvícení scény a celkově práci se světlem, zvláště v nočních scénách. A u obrázku hned na začátku článku si můžete všimnout, že u spoluhráče Chrise je napsáno AFK Tablet a také ikonka drona, což poukazuje na už dříve oznámenou možnost ovládání dronů přímo ve hře skrze tabletové aplikace.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Division vypadá minimálně graficky vážně dobře. A teď bych si dal více ze samotné hry a nějaké ty herní prvky, které ukáží na víc, než MMO střílečku z pohledu třetí osoby. Ale asi je ještě času dost, kdoví, zda se hry pro Xbox One, PlayStation 4 a PC dočkáme ještě letos.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články