Do Prahy v detektivní adventuře Still Life
zdroj: tisková zpráva

Do Prahy v detektivní adventuře Still Life

13. 9. 2004 11:11 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

V dílnách Microids vzniká v současné době detektivní adventura Still Life, jejíž hlavní hrdinkou se stane mladá agentka FBI Victoria McPhersonová, která právě pracuje na případu sériových vražd v Chicagu.

Jejich počet už se vyšplhal na pět, ale jediné, co zatím Victoria má, je kopa nepřímých důkazů a nervózní šéf za zády. Protože se blíží Vánoce a chce si trochu oddechnout, navštíví svého otce, se kterým se v rozhovoru dostanou i na téma dědečka Gustava, jenž kdysi za svého mládí pracoval v Praze jako soukromé očko. V jednom z jeho starých spisů pak Victoria narazí na případ, který se až příliš nápadně podobá tomu, na kterém právě teď pracuje ...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jakou spojitost mají činy, jež se odehrály na různých místech světa 75 let po sobě, už budete muset zjistit sami. Kromě Victorie si zahrajete také za Gustava, se kterým se děj vrátí ze současné doby zpátky na konec 20.let. Během sedmi kapitol hry navštívíte řadu různorodých lokací jako je například moderní ústředí FBI, pitevna, sado-maso salon nebo staré pražské uličky. Celkovou atmosféru hry pak doplní i množství cut-scén a samozřejmě spousta logických hádanek.

Hra využije vylepšený engine ze Syberie II, který nyní zvládá třeba i real-time stínování při více světelných zdrojích. Ačkoliv je hra stále point-and-click adventurou, můžete si vybrat ovládání buď pomocí klávesnice nebo myši, novinkou je též inventář s předměty ve 3D a možností jejich detailního prohlížení (zoomování). Jak nádherně Still Life vypadá, můžete posoudit z obrázků v této galerii. Pokud chcete hru vidět alespoň na chvíli v pohybu, mrkněte na toto kraťoučké teaser video (7 MB, WMV). Vydání na PC a Xboxu je naplánováno na příští rok.
zdroj: GameSpot,  homepage

kate

Nejnovější články