Druhá světová v podání nacistických dinosaurů
zdroj: tisková zpráva

Druhá světová v podání nacistických dinosaurů

26. 1. 2012 13:17 | Obrázky | autor: Petr Poláček |

Druhá světová válka už si svá nejlepší léta ve hrách, konkrétně ve střílečkách, prožila několikrát a podle tvůrců Sniper Elite V2 podobná doba zase brzy nastane. Nechme tuto předpověď od lidí, kteří kvůli úspěchu vlastní hry potřebují, aby nastala, bez komentáře a raději si přejme, aby ty válečné hry alespoň nebyly všechny konvenční. Je to obtížné, protože i po takových letech je řada aspektů 2. světové pro zpracování ve hrách tabu, ale jde to, jak ukazuje třeba multiplayerová střílečka Dino D-Day.

Herně není nic moc (i když zase stojí jen 10 euro), ale jinak na výběr válečné tématiky vyzrála. Stačí si přizvat na pomoc parodii, udělat ji opravdu dobře a projdou vám bez problémů i nacisti včetně Hitlera, který se v alternativním universu hry rozhodl obsadit Evropu a vybudovat tisíciletou říši s pomocí dinosaurů. Zatímco herní premisa Dino D-Day je fajn, ale klasická, protože umožňuje bojovat za spojence s pomocí normálních zbraní a za nacisty pomocí různých druhů dinosaurů, tak artworky ke hře jsou naprosto dokonalé. Určitě se na ně mrkněte v na homepage hry, pár ukázek jako motivaci máte kdyžtak pod textem a v článku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Technicky upravení dinosauři jsou prostě k zulíbání a nápodoba dobových propagandistických letáků za obě strany je trefná. Možná z toho tak nadšení nebudete a na rozdíl ode mě si na plochu žádný z artworků nedáte, ale nic to nezmění na faktu, že je to tak úsměvné, že by tuhle hru navzdory nacistické tématice měli pustit do prodeje i v Německu. Bohužel jsme to zapomněli ověřit, když jsme byli s redakcí na posledním Gamescomu. tak příšte. Hra je každopádně v prodeji už od dubna minulého roku a snad jen pro ty úžasné artworky ji budeme muset zrecenzovat.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články