Evil Genius - králem podsvětí s humorem
zdroj: tisková zpráva

Evil Genius - králem podsvětí s humorem

17. 5. 2003 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Hrát klaďase už nikoho nebaví, v kurzu jsou jedině padouchové.

Alespoň si to myslí v Elixir Studios, kde také připravují novou budovatelskou strategii Evil Genius, kterou jsme vám poprvé představili v souvislosti s oznámením na E3 počátkem tohoto týdne. Úkol je jasný, vybudovat své zločinné království, ovládané ze sídla na malém ostrově v sedmdesátých letech. Nejprve si zvolíte svého ďábelského hrdinu. Na výběr jsou samé zajímavé postavy, osobně mě zaujal třeba malý napoleonek. Do začátku dostanete 100 milionů dolarů (ve zlatě!) a začnete s budováním základny, která vám poskytne kýžené bezpečí a soukromí. Rozhodně si ale nemyslete, že prostě jen postavíte domek a máte vyhráno. Naopak, musíte najmout gorily a pořádně své sídlo zabezpečit, aby každý vetřelecký agent jakéhokoliv veličenstva skončil nakonec nějak takhle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Vytvoření dostatečně velkého a vybaveného doupěte vám ve hře zabere zhruba dvě hodiny. Rozhodně by nemělo postrádat řadu pokojů, knihovnu, laboratoř, tréninkové místnosti, centrálu, která se vyrovná řídícímu centru malého letiště, sklady zbraní nebo mučírnu pro nezvané hosty. Nevím, jestli jí má být tato místnost, každopádně za všimnutí stojí nádherně se lesknoucí podlaha. K obsluze rezidence bude nutné najmout zahradníka, řidiče, služky, nějaké to ozbrojené komando pro rychlé zásahy a pár bodyguardů na běžné dny. Na výběr bude zhruba třicet typů postav, mezi své přisluhovače si budete moci pozvat třeba japonského samuraje nebo chlapíka, ovládajícího voodoo.

Když už se pokladnička začne prázdnit, můžete zkusit podniknout některou z vysoce náročných misí. Za tajné dokumenty NATO by možná v Rusku nějaký ten rubl zaplatili, nemyslíte? A možná, že i taková Mona Lisa by se dala výhodně prodat. Vyberte toho správného člověka a pošlete jej do akce. Co je zajímavé, hra poběží na modifikovaném engine jiné chystané hry od Elixir - Republic: The Revolution, která své téma narozdíl od Evil Genius bere vážně. Tato strategie má oproti tomu své hráče především pobavit, což jste už ale z našich screenshotů nebo nového traileru (2,5 MB, DivX) jistě poznali sami.
zdroj: IGN, GameSpy

kate

Nejnovější články