Hra od del Tora a THQ je hororová RPG trilogie á la Mass Effect
zdroj: tisková zpráva

Hra od del Tora a THQ je hororová RPG trilogie á la Mass Effect

12. 11. 2010 12:54 | Obrázky | autor: Petr Poláček |

Dříve anoncovaný herní projekt známého režiséra Guillerma del Tora (Faunův labyrint, Hellboy 2) a THQ spadá dle nejmenovaného zdroje seznámeného se situací do RPG kategorie, je plánován jako trilogie ve stylu Mass Effect a veze se na vlnách hororových lovecraftovských fantazií (del Toro ostatně točí film At the Mountains of Madness dle povídky H.P. Lovecrafta), jak informuje server MMOMFG.

Hra (zřejmě tedy první díl trilogie), která má být představena příští měsíc během vyhlašování cen Spike TV, je aktuálně ve vývoji ve studiích týmu Volition (Red Faction, Saints Row), kam del Toro zavítal nedávno na návštěvu, aby probral svou roli kreativního šéfa na nejmenovaném projektu. Krásně to do sebe zapadá.

Když se vrátíme ke hře samotné, tak kromě dozvuků Lovecrafta se mohou hráči těšit i na tématiku vesmírnou a tím pádem i sci-fi odér - Cthulhu ve vesmíru. Zápletka se má točit okolo cestování mezi dimenzemi – hráč je pověřen vyšetřováním a kontrolou otevřených portálů do jiných dimenzí, které musí být uzavřeny (ha Mass Effect!). Zřejmě aby jimi neproniklo něco nepěkného, slizkého, starodávného, co má rádo vodu a vydává to podivné zvuky.

Než si však začneme dále domýšlet různě zajímavé varianty, raději se zastavíme a počkáme ještě pár týdnů na oficiální oznámení. S del Torem v roli kreativního šéfa by mohlo jít o titul zajímavý myšlenkově i vizuálně, a pokud ne, tak si del Toro může své hlášky o tom, že hry jsou umění strčit za klobouk, jestli nějaký nosí. Slova je vždy třeba podložit činy.

 

Nejnovější články