Jak to vypadá se simulací The Movies
zdroj: tisková zpráva

Jak to vypadá se simulací The Movies

7. 4. 2005 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Už tři roky můžete na našich stránkách číst o originální hře (pro PC a konzole), která nese název The Movies a pochází z dílny známého vývojáře Petera Molyneuxe - Lionhead Studios.

Poslední rok se ze zpráv dozvídáte bohužel více méně hlavně o odkladech jejího vydání. Ale ono se není co divit, když si uvědomíme, jak komplexní dílo to má být. V tuto chvíli The Movies očekáváme na podzim 2005. Dnes vám tento titul, který lze považovat za dvě hry v jedné, můžeme opět připomenout, neboť se nám jeho galerie rozrostla o pár nových ukázek.

The Movies má být simulací filmového studia. Podle nedávného preview na stránkách PC.IGN se tato hra v některých ohledech chová jako slavná The Sims, hráč bude totiž hodně pozornosti věnovat vytváření, rozmazlování a opečovávání svých hvězd (z řad herců i dalších potřebných profesí). Každá z postaviček je jedinečnou osobností a v zájmu dobré spolupráce na případném filmu bude třeba všechny udržovat v co nejlepší náladě a dbát na zvyšování jejich popularity, která se zpětně odrazí na úspěchu vašeho díla. Často prý bude docházet i k takovým situacím, které se běžně stávají v reálném životě a vy se o nich pak dočítáte z bulvárních tisků, neboť nějak významně ovlivnily chystaný film.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zajištění úspěchu filmu i jeho aktérů nebude zrovna jednoduché. Svou úlohu v tom sehraje mnoho věcí. Většina herců i režisérů, které budete moci najmout, je například specializovaná na určitý žánr. Když se to dobře sejde, může být výsledek ovlivněn dosti pozitivně. Velmi pečlivě budete muset zvažovat každé obsazení, protože pokud do filmu slabé kvality obsadíte jinak velmi nadějně vyhlížející hvězdu, můžete jí velmi výrazně zkomplikovat cestu ke slávě. Když už se vám le některého herce podaří procpat mezi jedničky filmového plátna, můžete zase očekávat problémy vyplývající z jeho vysokých nároků, apod.

Jak už víte z dřívějška, významnou součást této hry bude tvořit právě výroba filmu. Vy sami si budete moci napsat příběh a scénář (k dispozici budete mít průvodce), který pak s pomocí vámi vybraných lidiček, zvolených kostýmů (prý jsou jich na výběr tisíce) a kulis ztvárníte. Případně se můžete pokusit o "lepší" verzi některého známého počinu. Pustit se můžete do všech žánrů, od hororu, přes sci-fi či akci, až po romantiku. Ovládání hry jako takové by měl hráč zvládnout velmi rychle. Vše je prý zajištěno prostřednictvím šikovného interface, který je navržen tak, aby hráči ukázal všechny potřebné statistiky, aniž by přitom bylo nutné opouštět herní obrazovku. Pouhým najetím kurzoru myši na objekt či postavu se dostanete ke kýženým informacím v podobě bublinek (viz obrázky).
zdroj: GameSpotIGN

korgull

Nejnovější články