Jednodušší a světovější Empire Earth III
zdroj: tisková zpráva

Jednodušší a světovější Empire Earth III

1. 3. 2007 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Třetí díl real-time strategie Empire Earth bude oproti svým předchůdcům méně realističtější a jednodušší ve stylu AoE/Warcraftu.

Jednotek se na obrazovku vejde sice až 500 naráz, ale budou podstatně větší, aby šly snadněji odlišit, a každá bude navíc spadat pod jeden ze tří regionů herního světa. 1) Západ, charakteristický technickými vymoženostmi a obecně vyšší cenou v surovinách, 2) Dálný východ (slabě vyzbrojené, ale početné armády) nebo 3) Blízký východ, pro který bude typická jízda a mobilní stavby. Až se hráč na časové lince propracuje do blízké budoucnosti, setká se rovněž s mechy (Západ) nebo geneticky upravenými monstry (Dálný východ). V samotných bitvách narazíte na volitelné úkoly, které umožní uzavřít s cizími kmeny spojeneckou dohodu, která bude platit klidně po celou kampaň. Vedle samozřejmostí, jakými je vyhlášení války nebo tvoření aliancí, zahrne diplomacie také špionáž, díky níž půjde po vzoru Civilizace svolat demonstrace nebo rovnou převraty v cizích městech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Špionáže i dalších metod bude hojně využívat umělá inteligence a to především v multiplayerovém módu World Domination, kde se hráči v zápasu o úplné ovládnutí Země budou po většinu hry střídat v tazích. Protože tento mód bude běžet permanentně na herním serveru jako v Civilizaci IV a bude možné se kdykoliv připojit, naplánovat tahy a zase se odpojit, půjde rovněž odkládat nebo předem plánovat bitvy v reálném čase. V Empire Earth III bude chybět tug-of-war z předchozího dílu a nepočítáme-li World Domination, ve více lidech si zahrajete už jen skirmish. Jak je vidět na třech nových screenshotech, změn se dočkala také grafika, mimo jiné díky podpoře posledních shader technologií. Autoři zatím počítají sice jen s plnou podporou DirectX 9, to ale neznamená, že ve hře např. nepůjdou explozí rozmetat budovy na kusy. Empire Earth III vyjde v druhé polovině roku a více se o ní dočtete v našem archivu.
zdroj: GameSpot

levis

Nejnovější články