John Romero zveřejnil nové obrázky z vývoje Dooma
zdroj: Vlastní foto autora

John Romero zveřejnil nové obrázky z vývoje Dooma

11. 12. 2014 19:41 | Obrázky | autor: Ladislav Loukota |

Včera uplynulo přesně 21 let, co tvůrci první verzi revolučního Dooma uploadovali na server University of Winconsin-Madison. Jde o idealní příležitost vytáhnout kapesníky a zavzpomínat si na mladická léta. John Romero tak posledních několik dnů činil skrze svůj profil na Twitteru, když veřejnosti ukazoval doposud neodtajněné kusy grafiky a ilustrací vytvářených v polovině 90.let pro první dva Doomy.

Sérii Romerových tweetů můžete najít zde na jeho profilu na Twitteru. Mezi obrázky lze najít původní vzhled krabice Doom 2, původní návrhy skyboxů, ale i perly určené komunitě stále aktivních modderů hry - prapůvodní použité i nepoužité textury prostředí včetně ukázky spodní části dveří nebo třeba původní font!

boxart zdroj: Vlastní foto autora

Jinou perličkou jsou reálné modely postav, tedy skutečné figurky než byly zdigitalizovány do herního prostředí.

Romero_DOOM@id zdroj: Vlastní foto autora

Vyjmenovávat obrázek po obrázku nemá smysl, pro celou sestavu bude nejsnazší navštívit Romerův účet. Kdo by však měl zájem o obrázky ve vysoké kvalitě - ať už kvůli módování, nebo třeba snaze vytapetovat si pokoj tím nejautentičtějším vzhledem stěn z Dooma - najde velké verze obrázků na tomto odkazu.

Nejnovější články