Latinskoamerická revoluční adventura Sunset láká na první obrázky
zdroj: tisková zpráva

Latinskoamerická revoluční adventura Sunset láká na první obrázky

8. 1. 2015 18:22 | Obrázky | autor: Ladislav Loukota |

Minimalistická adventura Sunset (Kickstarter, Steam) o sobě poprvé dala vědět na loňském jaře. Titul s uklízečkou v hlavní roli však dlouze zápolil o své místo na slunci. Celý děj se totiž odehrává v jediném bytě. Nepřímo vyprávěný příběh o revoluci v nejmenované latinskoamerické zemičce pak hráč ovlivňuje manipulací s předměty majitele bytu, jedné z hlavní tváří převratu.

Netradiční koncept, kombinující v sobě scenáristické experimenty a jednolevelové zasazení á la Gone Home sice v jádru nezní špatně, ale tvůrci nějak nedokázali ukázat něco víc. Po původních peripetiích se ale stav vývoje, respektive jeho financování poněkud zlepšilo. Po letní kampani na Kickstarteru totiž hra vybrala 67 tisíc dolarů a hrubě tak překonala požadovaných 25 táců. Vývojáři studia Tale of Tales se tak nyní chlubí prvními obrázky.

Z pohledu na byt, který je dějištěm hry, je sice znát, že rozpočet je napnutý, zároveň však obrázky disponují specifickým stylem - odpovídá ani ne tak rozpočtu, jako časovému zasazení děje. To však překvapí málokoho. Netradiční duo klíčových vývojářů otevřeně cílí mimo řady tradičních hráčů, Sunset však zjevně bere dostatečně seriózně na to, aby vyrazili sbírat materiály přímo do ulic latinské Ameriky.

Série obrázků je prozatím poslední ukázkou projektu kvapně mířícího do cílové rovinky. Naposledy se vývojáři na konci prosince pochlubili pokrokem po grafické stránce, účastí několika neherních umělců i dotazníkem na Steamu, jaké ovládání by hráči preferovali.

Za hlavní kanál informací o Sunset stále platí updaty na Kickstarteru. Koho by tenhle netradiční projekt zajímal, může tam najít i posledního člena vývojářského tomu, kocoura Louise...

sunset zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články