Legend of Grimrock se prodalo 600 tisíc kusů, bude pokračování
zdroj: tisková zpráva

Legend of Grimrock se prodalo 600 tisíc kusů, bude pokračování

17. 1. 2013 17:47 | Obrázky | autor: Petr Poláček |

Legend of Grimrock byl nádherných dungenovským překvapením roku 2012 a nejenom pro mě a podstatnou část redakce Games, nýbrž i pro zbytek světa a koneckonců, pro tvůrce z Almost Human také. Jak se svěřují v rekapitulačním blogísku na svém webu, tak opravdu nečekali takovou odezvu od hráčů a hlavně takový komerční úspěch. Doposud prý prodali přes 600 tisíc kopií Grimrocku, což znamená PC, Max a Linux verzí dohromady, ale nejvíce z toho určitě tvoří prodeje PC verze.

Tvůrci si chválí i komunitu, která po vydání editoru dungeonů pro Grimrock dokázala vypotit přes 450 vlastních výtvorů různé, ale často i prémiové kvality. A jak jsou z této rekapitulace vývojáři naměkko, tak si neodpustili malý náznak věcí budoucích. Mohli bychom si to sice myslet, ale oni opravdu nesedí na zadnici a nesledují, jak jim prodeje Grimrocku hezky nabíhají. Pracují na něčem, co si můžete prohlédnout na dvou obrázcích okolo, přičemž egyptskou náladu nelze nepřehlédnout. Co to má být?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Že by Legend of Grimrock 2? Že by DLC či datadisk pro jedničku? Možné jsou obě varianty a asi se zanedlouho dozvíme, která je platná. V tuto chvíli si ale nechám zdát o Ravenloft: Stone Prophet a o tom, že mám čas si tento vynikající dungeon znovu zahrát…

Nejnovější články