Nová vojenská akce Conflict: Desert Storm 2
zdroj: tisková zpráva

Nová vojenská akce Conflict: Desert Storm 2

10. 5. 2003 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Akční third-person střílečka Conflict: Desert Storm měla prý takový úspěch, že se její tvůrci - Pivotal Games - rozhodli sebrat všechny své síly a začít pracovat na jejím pokračování, prozatím pojmenovaném Conflict: Desert Storm 2.

Dokonce již také vydali první screenshoty. Už v září tohoto roku by hra měla vyjít ve verzích pro PC, PS2 a Xbox, o něco později by je měla následovat také verze pro GameCube.

I tentokrát vás Pivotal Games přivedou do oblasti Perského zálivu, a to dokonce do stejné doby jako první díl z loňského podzimu (recenze, 72%). Těšit se můžete na 14 nových misí (z toho 4 tréninkové), s nimiž se dostanete mnohem blíže nepřátelské linii, což bude samozřejmě nebezpečnější. Nové pokračování bude mít rovněž úplně nový příběh, který se navíc bude rozvíjet během celé hry, ale ještě není rozhodnuto o tom, zda se v něm objeví také postavy známé z původní hry či zda budou raději hráčům představeni nějací noví hrdinové. Opět ztvárníte příslušníka čtyřčlenných jednotek SAS nebo Delta Force, přičemž tyto jednotky nyní budou vypadat jinak, budou mít nové uniformy, budou detailněji propracované a celkově budou vypadat lépe.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Tvůrci pochopitelně nehodlají t této fázi odhalit ještě všechny podrobnosti, nicméně alespoň naznačili, oč ve hře vlastně půjde. V první části titulu se ocitnete na severu Iráku, ve městě zvaném Al-Hadar. Došlo zde k havárii několika helikoptér s jednotkami Delta Force a vy, vybaveni džípem, je pojedete zachránit. Protože budou pod útokem, pokusíte se jim tento útok pomoci odrazit. Až se vám to podaří, přidáte se k jejich týmu a vydáte se spolu s nimi plnit jejich úkol, což je zničení jakési radarové stanice. To je zhruba náplň hnedle tří misí. Jisti si také můžete být tím, že každá další mise bude náročnější než ta předchozí. Pochopitelně se ve hře objeví také některé nové zbraně, jako fosforové granáty a pod. Vyskytnou se zde také dvě vozidla, které budete moci řídit - GAZ a Bradley APC. Nové v této oblasti bude to, že vaši spolujezdci budou moci během jízdy střílet.

Zdokonalené bude prý všechno, včetně ovládacích prvků a samozřejmě i AI. Novinkou bude i to, že pokud se tentokrát některý z vašich kolegů ocitne na pokraji smrti a nestihnete ho v omezeném čase vyléčit, nebude nahrazen jiným vojákem a vy misi již nedokončíte. Jednotlivé postavy totiž budou součástí příběhu. Hra bude navíc vybavena ještě jedním módem (extrémně těžkým), který se odemkne poté, co ji dokončíte na netěžší stupeň obtížnosti. V tomto módu budete jen stěží nacházet nějaké lékárničky, které by vám pomohli zachránit zraněné. Dají se také očekávat jisté rozdíly mezi jednotlivými verzemi hry. Ty samozřejmě budou spočívat v podstatě platforem, pro které je Conflict: Desert Storm 2 vyvíjena. Nejzřetelnějším rozdílem bude asi kooperativní hra, když na Xboxu a GameCube se jí budou moci zúčastnit až 4 hráči, na PS2 pouze dva hráči a na PC prý vůbec nebude.
zdroj: CVG

korg

Nejnovější články