Obrázky z XCOM 2 prozrazují mnoho nových informací
zdroj: tisková zpráva

Obrázky z XCOM 2 prozrazují mnoho nových informací

6. 8. 2015 13:33 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Co se týče obsahu chystané tahové strategie XCOM 2, už se nám představila některé povolání, tvůrci se rozpovídali o nástrahách nahrávání zvuků a nyní se Fireaxis vytasili s baterií obrázků přímo ze hry. Na nich můžete sledovat pečlivě vybrané detaily, které budou hráče zajímat vzhledem ke změnám, jež oproti prvnímu (restartovanému) dílu proběhnou.

Hned na prvním obrázku se ukazuje jeden z vojáků, seržant Koll „Hound Dog“ Odinson, což je povoláním Ranger se specializací v boji na blízko. Kromě toho, že si můžete u postavy všimnout číslem ohodnocené vlastnosti Hacking, jíž asi bude mít úplně každý voják, si především všimněte nových schopností. Odinson zjevně bude borec v boji na blízko, který seká mečem i když sprintoval a hlavně se umí dál plížit, i když nepřátelé odhalí do té doby skrytý XCOM tým. Což jen potvrzuje fakt, že stealth bude hrát v XCOM 2 velkou roli.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Na další fotce už si můžete prohlédnout různé možnosti vizuální úpravy vojáků, díky nimž svým odbojovým ovečkám můžete vtisknout mnohem větší individualitu, než tomu tak bylo v jedničce. Navíc se zdá, že obličeje postav jsou mnohem propracovanější a reálnější, než tomu bylo u předchozího dílu.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Malena Ramirez představuje vývojový strom povolání Specialist, které se zjevně může vydat buď cestou polního medika a nebo hackera. Nicméně tvůrci se zaklínají tím, že bude mít smysl vytvářet postavy, které si budou brát z obou větví schopností a nepůjde tak jen o to zvolit na začátku jednu specializaci a té se úzkostně držet až do plukovnické hodnosti.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Kromě toho, že ranger Liam Hendricks asi dokresluje atmosféru XCOM základny snaživými shyby si hlavně všimněte možnosti v Gerilové škole zakoupit novou taktiku. Že by šlo o další schopnosti a modifikátory pro jednotlivé vojáky či rovnou celé týmy?

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Tady se představují všechna čtyři základní povolání. Grenadier zjevně bude alternativou původního Heavy. Jde o demoličního experta, který si, bez ohledu na další specializaci, bude pracovat s výbušninami, raketomety a těžkými zbraněmi. Ranger je verze původního Assaulta, který bojuje primárně na blízko a hádám, že kromě meče (mačety) se bude moci vydat cestou brokovnic. Prostě chlapík, který je nenápadný až do chvíle, kdy udeří. Sharpshooter je evoluce Snipera, který se kromě odstřelovačské pušky bude moci zaměřit na pistole, které by konečně mohly být plnohodnotnou zbraní a ne zbraní pro chvíle průšvihu. A Specialist, jak jsme už viděli, je místní Support, který se zaměří na roli medika či hackera (nebo obojí).

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Na dalším obrázku se ukazují možnosti úpravy zbraní, ať už jde o skin a nebo a především třeba rozšířený zásobník, automatický nabíječ apod.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Mapa bude zjevně rozdělená na menší regiony, jako je třeba východní Afrika, kde budete podněcovat odboj a plnit mise proti mimozemským vládcům a jejich přisluhovačům.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Velmi zajímavě vypadá tato obrazovka Dark Events, což jsou de facto klasické mise, ovšem zasazené do příběhového kontextu. Takže souboje stíhaček nyní budou v obráceném gardu, než jsme si zvykli – emzáci loví loď XCOMu. Lidští přisluhovači z ADVENT zase upravují svou výzbroj podle toho, v čem útočí vaši vojáci a především je vidět, že tyto mise si musíte odemknout za body v položce Intel. Takže tady nepůjde jen o shromažďování zásob a výrobu zbraní, ale i správnou gerilovou rozvědku.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Další nové obrázky pak samozřejmě najdete v naší galerii. XCOM 2 vyjde v listopadu tohoto roku. A na závěr ještě jeden vtípek týkající se letošního Gamescomu.

XCOM 2 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články