Perimeter: Emperors Testament - jak to začalo
zdroj: tisková zpráva

Perimeter: Emperors Testament - jak to začalo

22. 6. 2006 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Paradox Interactive dnes odhalila příběh nadcházející sci-fi real-time strategie Perimeter: Emperor's Testament, která navazuje na úspěch předešlého dílu, jenž v naší recenzi získal krásných 85 %.

K tomu vám nabízíme ještě pár nových ukázek v galerii. Děj Emperor's Testament se odehrává v blízké budoucnosti, v časech nového exodu, kdy jsou zbytky lidské civilizace nuceny cestovat tajemnými hlubinami vesmíru opouštěje umírající Zemi. Jsou tu jedni - říkají si "Spirits" - kteří sami sebe vidí jako nové vůdce a spasitele lidstva a věří, že někde v Psychosféře, nevyzpytatelném a nebezpečném koutě vesmíru, existuje místo vhodné pro život.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Obrovské archy nesoucí stovky kolonistů celá staletí putovaly přes množství nepřátelských planet Psychosféry, které Spiritové objevovali díky své unikátní schopnosti nalézat nové světy a propojovali sítí portálů, až vytvořili tzv. "Řetěz světů". Avšak tyranie Spiritů a nekonečné politické rozbroje uvnitř Exodu mají za následek, že se celý roztříštil na několik částí. Jsou tu dvě skupiny, každá jiná co do filozofie i cílů - Empire a Harkback. Druzí jmenovaní věří, že původní Země je ještě obyvatelná. Ti první zase, že to lidstvo může zkusit v systému Řetězu světů. Rozdílnost pohledů na budoucnost rasy se stala spustěčem války mezi oběma frakcemi, trvající desetiletí a zasahující mnoho planet.

Přesto přese všechno se Spiritové dál pídí po Nové Zemi. Harckbackové se zase pouští mezi boji do honby za nyní mýtickou "starou" Zemí. Frakce Empire se zatím zabydluje ve své "Sponge Empire", přičemž využívá automatizované přenosné základny zvané "Vice Frames" a mimo zraky svých nepřátel vyvíjí mechanismus, který i jí dovolí objevovat nové světy. Hned jak se jí to podaří, ztratí Spiritové svou jedinečnost. Jenže v momentě, kdy se Emperor rozhodne otestovat svůj nový objev přes jeden ze svých Vice Frames, stane se něco, co nikdo nečekal. Zjeví se jakási éterická inteligence, jež promění zařízení v Mechanického Mesiáše a vyvolá odhalení paralelního Řetězu světů. K tomu dojde k odkrytí i "ztracených" systémů Exodu a stop nějaké záhadné mimozemské rasy. V tom všem chaosu vzplane ohromná válečná vřava, která proti sobě staví přátele a nepřátele, otroky a pány, stejně jako mrtvou pravdu proti nově zrozené lži...
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články