Připomenutí inovativní RTS Dawn of Fantasy
zdroj: tisková zpráva

Připomenutí inovativní RTS Dawn of Fantasy

21. 2. 2007 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jste-li zatíženi na hry s tématikou fantasy, pak tu pro vás dnes máme připomínku jedné takové ambiciózní real-time strategie.

Jmenuje se Dawn of Fantasy a o jejím vývoji už víme téměř dva roky. Vzniká v dílnách společnosti Reverie World Studios, dříve známé jako Reverie Entertainment, na jejím vlastním enginu. Vyjít má ještě v tomto čtvrtletí. V galerii jsou k vidění čerstvé ukázky a v download sekci je nové video (34 MB), které v necelých osmi (!) minutách in-game scén (včetně dabingu) zachycuje život na hradě či v podhradí a lesní bitvu obrovských šiků armád viděnou zhora, což trošku připomíná Medieval: Total War, který se dostane na mysl i při závěrečném odstřelování hradu z katapultu.

A co vám Dawn of Fantasy nabídne? Z oficiálních materiálů jsme se dozvěděli, že má nejen zahrnovat celou řadu úspěšných prvků známých z jiných konkurenčních titulů, ale také předkládat nové, jež si komunita RTS hráčů již dlouho žádá. Součástí hry má být jak konstrukce měst tak obléhání a boj. Odehrávat se to má v realistickém a živém 3D světě zvaném Mythador, přičemž mezi hratelnými rasami budou vedle lidí také draci, elfové či orkové. Nejdůležitější silou má být v této virtuální realitě magie, s kouzly, který zvládnou zlikvidovat jedním rázem celá města i armády. Každá jednotlivá postavička ve hře je schopna nabývat zkušeností a nových dovedností. Navíc tyto jednotky disponují rozvinutým systémem emocí. A aby toho nebylo málo, tak nebudou omezeny na pohyb po cestičkách nebo pevné zemi. Tvůrci jim vdechli ještě další schopnosti, jako je šplhání, jízda na koni, plavání ve vodě, apod. Hráči je budou moci ovládat s využitím mikro- i marko-formací.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Dawn of Fantasy vám jinak nabídne rovněž to nejlepší z námořního válčení. Přesto, hodně velký důraz je zde kladen na již zmíněné obléhání, avšak i zde má tento titul na představit některé nové záležitosti, a to po herní i vizuální stránce. Kreativní hráče jistě potěší možnost nejrůzněji vlastním způsobem upravovat jednotlivé budovy pevnosti, která nebude tolik zatížená obvyklým mikromanagementem. Trénování jednotek a podobně budete moci řešit mimo základnu.

Ani ekonomický model přitom nebude úplně tradiční. Sami budete moci rozhodnout, do jaké míry se chcete dobývání surovin věnovat. Tak se můžete na jedné straně soustředit na získávání nějakých deseti různých důležitých surovin (se vším, co k tomu patří, tedy s výstavbou odpovídajících podniků, atd.) a na straně druhé to nechat na automatu a věnovat se třeba právě boji. bez zajímavosti jistě není ani to, že tu bude fungovat určitá recyklace těl padlých jednotek. Znamená to, že z nich můžete získat zpět většinu investic. Dawn of Fantasy přitom nebude hrou výhradně singleplayerou. Vedle intenzivní nelineární kampaně slibující asi 30 hodin zábavy, tu bude také multiplayer se dvěma online módy. K tomu bude přibalen ještě editor. Podrobnosti najdete na oficiálních stránkách.
zdroj: homepage

korgull

Nejnovější články