První obrázky a nástin zápletky Mount & Blade II: Bannerlord
zdroj: tisková zpráva

První obrázky a nástin zápletky Mount & Blade II: Bannerlord

30. 9. 2013 11:07 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Přesně po roce od oznámení se zase ozvali svatořečení TaleWorlds a přinesli několik obrázků z chystaného Mount & Blade II: Bannerlord. Dle obrázků je celkem jasné, že se tvůrci nehodlají odchýlit od formulky, která jim přinesla úspěch. Vše vypadá v základu tak nějak stejně, včetně nezbytných ukazatelů života vaší postavy i věrného oře.

A to je dobře! Zároveň je vidět, že hra nabídne větší množství detailů a grafika už nebude tak nehezká – byť to nikomu nevadilo. Krása Mount & Blade tkví v něčem jiném, konkrétně v propracované simulaci středověkého vojevůdce, obchodníka, lapky, vládce, šermíře, lučištníka... prostě kohokoliv.

TaleWorlds přidali i trochu informací o zápletce. Caraldie už zase není císařství. Po smrti posledního císaře se země rozpadla, část území obsadily válečné klany a některá království vyhlásila nezávislost. Z trosek císařství povstaly tři soupeřící frakce, zatímco Caraldií putují žoldnéřské kumpanie a divocí nomádi.

Zpráva o třech frakcích zní zajímavě, už jen proto, že by šlo o snížení jejich počtu. Teoreticky to nemusí znamenat, že bude méně jednotek a jejich různorodosti. Stačí mít dostatečně velké vývojové stromy jednotek a je jedno, kolik je frakcí. Navíc je možné, že zmiňované klany budou sloužit jako další uskupení.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Tvůrci slibují, že budete moci vést armády, pořádat přepady, využívat soupeření mezi aristokratickými rody i klany a budete moci císařství stmelit i definitivně zničit. Pořád toho tedy o Mount & Blade II: Bannerlord mnoho nevíme. Nevíme ani kdy hra vyjde, ale už alespoň vidíme nějaké ty výsledky. Bylo by ale dobré, kdyby další informace přišly dříve než za rok. Na další obrázky se podívejte do galerie.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články