První obrázky ze System Shock remaku vzbuzují opatrné naděje
zdroj: tisková zpráva

První obrázky ze System Shock remaku vzbuzují opatrné naděje

26. 11. 2015 12:00 | Obrázky | autor: Adam Homola |

Na revitalizaci starších her specializované studio Night Dive (System Shock, Strife, Wizardry, Turok a řada dalších) nedávno překvapilo zprávou o vývoji plnohodnotného remaku System Shocku, jehož podobu představují první obrázky, které zveřejnili kolegové z Polygonu. Remake legendárního akčního RPG zatím nemá určené datum vydání, ale víme, že poběží na enginu Unity a atmosféře původní hry by měl být v maximální možné míře věrný díky spolupráci s tvůrci původní verze.

"S vývojáři původního System Shocku jsme v kontaktu a můžete si být jistí, že veškeré budoucí System Shocky budou maximálně věrné duchu originálu. A tím myslíme jak nové tituly v sérii, tak chystané velké updaty pro existující hry," řekl šéf Night Dive Studios Stephen Kick v rozhovoru pro Polygon.

Na Polygonu se můžete také podívat na obrázky z remaku a porovnat je se scénami z původní hry. Night Dive mají práva k celé značce System Shock a připravují nejenom remaky, ale ve vzduchu visí i plnohodnotná trojka. Na tu ale Night Dive nemají zatím kapacity a potřebují spolupráci velkého vydavatele. Při pozitivních ohlasech na remaky si však není těžké představit, že by mohli mít někteří vydavatelé velký zájem o spolupráci...

Night Dive nedávno vydali remaster prvního dílu, o kterém jsme psali zde. Nic zásadního neměnil, jen vyhladil grafiku, zvětšil rozlišení a umožnil hrát System Shock na moderních systémech. Vylepšenou verzi původní hry seženete například na GOGu, kde zároveň dostanete i hru v původní podobě.

Několik obrázků z Remaku na porovnání najdete níže, zbytek na Polygonu.

system shock old zdroj: tisková zpráva Původní System Shock

System Shock Remake zdroj: tisková zpráva Remake

system shock zdroj: tisková zpráva Původní System Shock

System Shock Remake zdroj: tisková zpráva Remake

Nejnovější články