Ryu ze Street Fighter IV jako živý, i když není
zdroj: tisková zpráva

Ryu ze Street Fighter IV jako živý, i když není

4. 6. 2011 9:38 | Obrázky | autor: Marek Král |

24letý photoshopper Samuel ,Cazetta‘ Arlindo, rodilý Brazilec, který před třemi roky propadl kouzlu deviantArt, vypustil do světa obrázek otagovaný slovy Real Ryu. A všem padla čelist. Nebo alespoň většině. Za využití Samuelovy grafické magie vznikla totiž věc, která tak nějak balancuje na okraji mezi světy komixu a reálna. Vypadá to úžasně, ačkoli při pohledu lehce mrazí, jako by tu něco nebylo v pořádku.

Real Ryu si bere za vzor sám sebe ze Street Fighter IV, jenom je prostě jaksi „reálněji“ deformován. Pozorný divák si rovněž povšimne jemných en face rysů podobných s Jean-Claude Van Dammem z plakátu filmu, který měl pod palcem mizerný režisér, ale jinak brilantní scénárista – dnes již klasických akčních filmů – Steven E. de Souza. Ti, co zapáleně sledují krvavé sporty, ale zrovna si nemohou vzpomenout, kde už tohoto chlapíka viděli, si možná rozpomenou, když napíšu Lyoto Machida – mix japonsko-brazilského temperamentu, který má s automatovým protějškem vyjma fyzického vzhledu podobný také styl boje (karate školy Šotokan); že se mu přezdívá The Dragon, je taky docela příznačné.

,Cazetta‘ se momentálně vymlouvá na poslední ročník studia vysoké školy, takže proto nekreslí v takovém tempu, v jakém bychom možná chtěli. Jakmile ale zdárně dostuduje, můžeme se těšit na nálož dalších postav ze Street Fighter světa. Teď to ode mě vypadá, jako by byl Real Ryu jediným exemplářem v Arlindově galerii. To opravdu není, a všichni, které art takového ražení zaujal, se mohou přesvědčit na vlastní oči. Šin Šórjúken, deviantARTe!

Nejnovější články