S partou i bez ní v Mage Knight Apocalypse
zdroj: tisková zpráva

S partou i bez ní v Mage Knight Apocalypse

4. 8. 2006 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Kromě klasického singleplayeru nabídne chystané akční RPG Mage Knight Apocalypse (nové screenshoty) od Namca i kooperativní multiplayerový mód.

S až čtyřmi hráči po boku (v SP jimi budou NPC, které naopak nevyužijete v MP) budete moci projít jak celou kampaň (mód Saga), tak její jednotlivé části (mód Chapter), kterých by mělo být dohromady šest. Se souputníky bude možné klasicky chatovat, efektivně kooperovat a za zmínku stojí i možnost zapnout / vypnout „friendly fire“. Není třeba zdůrazňovat, že v případě její aktivace značně stoupne obtížnost. A proč je populační limit jedné party tak nízký? Důvody jsou dva. Vývojáři jednak chtějí zážitek z multiplayeru co nejvíce přirovnat tomu ze singleplayeru (což možná tak trochu postrádá smysl...), druhak tu jsou omezení z hlediska technické stránky, protože by bylo jednoduše nemožné nacpat na bojiště adekvátní kvantum nepřátel. Mimochodem, jejich síla by se měla odvíjet, tak trochu jako třeba v Oblivionu, v závislosti na vašich schopnostech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zajímavé je, že v MKA nenarazíte na žádný ukazatel typu „Level XY“. Za zabité potvory či splněné úkoly nebudete obdarováváni nějakými zkušenostmi, za které si pak vylepšíte ten či onen skill. Zlepšování v daném ohledu bude probíhat prostě používáním odpovídajících schopností. Jejich upgradováním získáte přístup k dalším, pokročilejším. V průběhu hraní budete logicky vyhrávat různé kořisti, což s sebou nese jednu neotřelost. Pokud z někoho vypadne něco, co je vaší postavě k ničemu, jednoduše to neuvidíte. Zpozorujete pouze předměty šité vám na míru.

Při klasické one man show hře si v průběhu hraní chtě nechtě postupně vyzkoušíte všech pět charakterů (elf, trpaslík, vampýrka, amazonka a mág), přičemž platí, že v každé kapitole budete ovládat jiného hrdinu (více nejen o nich na nově spuštěné homepage). O co půjde v části poslední autoři neprozradili, ale dá se očekávat, že jednoduše dostanete na výběr, s kým si vychutnat závěrečné finále končící střetem mezi vámi a přerostlou pětihlavou ještěrkou. Vydání hry v Americe je plánováno na 5. září, v Evropě se jí dočkáme až někdy ke konci roku díky Deep Silver. A jestliže se MKA chytne, mají vývojáři v plánu datadisk. Více případně v dnešním preview na GameZone.
zdroj: PR, WP, GameSpot

moolker

Nejnovější články