Screenshoty z The Wolf Among Us 2 ukazují robustnějšího Bigbyho, podle Telltale jsou falešné
zdroj: tisková zpráva

Screenshoty z The Wolf Among Us 2 ukazují robustnějšího Bigbyho, podle Telltale jsou falešné

30. 7. 2018 15:10 | Obrázky | autor: Václav Pecháček |

Bigby Wolf, hlavní hrdina temné pohádkové adventury The Wolf Among Us od Telltale, v poslední době trochu přibral – aspoň to tedy naznačují nejnovější screenshoty, které velkého zlého (ale v konečném důsledku vlastně dost hodného) vlka ukazují u kulečníkového stolu. Studio Telltale popřelo jejich autenticitu s tím, že jde nejspíš o výtvor fanoušků. Ovšem web All Games Delta si za svými zdroji stojí.

Scott Butterworth z Telltale napsal: „Chtěl bych vyjasnit, že tento obrázek rozhodně nepochází od nás. Nejde o žádný únik ani oznámení, nejspíš za tím stojí nějaký fanoušek.“ All Games Delta zareagovala: „Tyto obrázky nejsou vytvořené fanoušky ani nejsou falešné, nehledě na to, co v Telltale říkají.“

A teď si vyberte, komu věřit. Když vývojáři popřou pravost uniklých materiálů, většinou není důvod o jejich slovech pochybovat – proč by se ale jinak velice spolehlivý server rozhodl s nimi otevřeně nesouhlasit?

Může to mít leccos společného s negativními reakcemi mnohých fanoušků na novou Bigbyho podobu, která je v mnohých komentářích na internetu zesměšňována („Well ... his name is BIGby.“). Je to čirá spekulace, ale třeba se vývojáři zalekli a chtějí rychle vycouvat.

The Wolf Among Us: Season 2 - fake? zdroj: Telltale

V Telltale navíc slibovali, že jejich budoucí hry poběží na novém enginu, což by se mělo týkat jak The Wolf Among Us: Season 2, tak Stranger Things. Poslední hrou spoléhající na starou technologii měla být nadcházející sezóna The Walking Dead. Uniklé obrázky jsou sice pěkné, ale stále připomínají spíš Telltale Tool než Unity.

Je tedy možné, že jde o obrázky z ranějšího stádia vývoje, třeba ještě předtím, než vůbec došlo k rozhodnutí přesunout celý projekt na nový engine? Na to zase vypadají trochu moc hotově a vyladěně.

Čert aby se v tom vyznal. Datum vydání nového dobrodružství, v němž se pohádkové postavy protloukávají špínou a depresí skutečného lidského světa, bylo stanoveno na příští rok, a tehdy nejpozději se ukáže, zda Bigby doopravdy spapal o jedno prasátko víc, než měl, a zda lze věřit spíš All Games Delta, nebo komunikačnímu týmu Telltale.

The Wolf Among Us: Season 2 - fake? zdroj: tisková zpráva The Wolf Among Us: Season 2 - fake? zdroj: tisková zpráva The Wolf Among Us: Season 2 - fake? zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články