Srovnání grafických detailů Crysis Warhead
zdroj: tisková zpráva

Srovnání grafických detailů Crysis Warhead

4. 8. 2008 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Trojice obrázků demonstruje rozdíly mezi jednotlivými nastaveními, které byly přejmenovány jen na efekt.

Před pár dny se postupně vyrojilo několik screenshotů z Crysis Warhead, včetně srovnání stejné scény, zachycené při různém nastavení grafiky. To bude z tradičního názvosloví přejmenováno hlavně kvůli psychice hráčů, neboť v původním Crysis každý okamžitě nastavil po výpočetní stránce nejnáročnější HIGH detaily a pak se divil, že mu hra nejede plynule a šířil se o ní negativně ve fórech. Crytek posléze přiznal, že to byla chyba a že měl raději postupovat jinak (např. jako u Far Cry, v němž velmi vysoké detaily odemkl patch až později, až když se více rozšířil výkonnější hardware), aby přinutil část lidí používat i LOW detaily, které dle něj vypadají dostatečně dobře a prý bohatě stačí typickému příležitostnému hráči. Více tuto změnu rozebrala česká fanstránka:
    V Crysis Warhead se nebude vyskytovat běžné nastavení grafických detailů, jako je tomu u jiných her, například Low, Medium, High a podobně. Namísto toho zvolili tvůrci originální řešení nastavení grafických detailů. Přesněji Mainstream, Gamer a Enthusiast, kde Mainstream bude představovat nízké detaily, Gamer střední (vyšší) a nakonec Enthusiast, který bude zastupovat nastavení pro "nadšence". Nastavení Enthusiast bude obdoba Very High... [citace z Crysis fanstránky na Vokr.com]
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
zleva nastavení Mainstream, Gamer a Enthusiast

Producent hry Bernd Diemer z Cryteku navíc v interview uvedl, že oproti původní hře tentokrát nebudou přítomny žádné výhradně DirectX10 efekty, tzn. Warhead na maximálním nastavení v DX9 nebude po vizuální stránce rozeznatelný od DX10 módu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
sada nových obrázků

Datadisk Crysis Warhead vyjde letos na podzim jen pro PC - více v našem zpravodajství:

15 minut hraní Crysis Warhead  [31.7.2008 17:17 - levis]
Crysis Warhead E3 média  [15.7.2008 19:19 - levis]
Deštivý E3 trailer z Crysis Warhead  [13.7.2008 11:11 - levis]
Záchrana sestřeleného pilota v Crysis Warhead  [9.7.2008 09:09 - levis]
Střílení motýlů v Crysis Warhead  [2.7.2008 20:20 - levis]
zdroj: Crysis.Vokr.com

Nejnovější články