Strategie Act of Aggression od tvůrců série Wargame připomíná Command & Conquer
zdroj: tisková zpráva

Strategie Act of Aggression od tvůrců série Wargame připomíná Command & Conquer

4. 12. 2014 18:13 | Obrázky | autor: Ladislav Loukota |

Se zrušením vývoje Generals 2 lze smutně konstatovat, že trhu fatálně chybí realtimová strategie, ideálně s příjemně přepálenou techno-thrillerovou zápletkou. Ačkoliv dnešní RTS nabízí pestrou paletu možností, systém budování základen a přečíslení oponenta mezi nimi podezřele absentuje. Příběhy o šílených nadnárodních konspiracích sice najdeme, ale pouze ve značce Call of Duty a jejích klonech. Změnit to chce titul Act of Aggression od Eugen Systems (Act of War, /R.U.S.E., série Wargame). 

Stále platí všechny skutečnosti, které pro vás o Act of Aggression v srpnu sepsal Kuba Kovář. Hra nabídne kombinaci reálného světa a vize blízké budoucnosti po vzoru předešlého Act of War a hratelnost podobnou systému Command & Conquer her. Ačkoliv se Eugenové dušují, že inspiraci hledají v klasických strategiích, spíše než z WarCraftu nebo StarCraftu, je zjevné, že pokukují po produkci studia Westwood. Nově vývojáři odhalili i paletu obrázků, které to dále potvrzují.

Povědomě zní i výběr tří hlavních frakcí nebo národů, chcete-li. Jako první si budeme moct zahrát za soukromý, hi-tech a nejlepšími žoldáky mocí disponující Kartel, jehož zvládnutí však vyžaduje delší čas. Druhá na řadě je klasická US Army, disponující zkušeností veteránů (zřejmě bez posttraumatického syndromu) a brutální silou. Poslední frakcí na holení je Chiméra, organizace založená Spojenými národy, která nabízí od každého něco. Pamětníci si při výpisu stran asi vzpomenou jak na starý Act of War, tak dost možná i C&C: Generals a první Command & Conquer.

Act of Agression zdroj: tisková zpráva

Bitky mezi frakcemi budou probíhat na velkých, "autentických" mapách. Jádrem hry bude klasická surovinová válka o to, kdo předežene v produkci svého oponenta. Peníze budou proudit jak ze zdrojů mimo mapu, tak i lokálního průmyslu nebo dokonce bank. To celé za pomocí vojáků na dnešní technologické úrovni a hrsti futuristických technologií. Jednou z inovací hry bude i možnost brát zajatce, závěrečné bitvy v kampani pak budou klasicky otřešničkovány v podobě budování superzbraní.

Act of Aggression bude k mání někdy na jaře roku 2015, do té doby se jistě dočkáme dalších novinek. Čas je pak možné si ukrátit i prastarou Command & Conquer: Generals, pro které stále vycházejí solidní módy - aktuálně je rozdělaný Modern Warfare, který titul v detailnosti vizuálního pojetí přibližuje právě k Act of Aggression

Act of Agression zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články