Tvůrci Magicky odhalili více o své sci-fi akci Helldivers
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Magicky odhalili více o své sci-fi akci Helldivers

20. 2. 2014 14:08 | Obrázky | autor: Ladislav Loukota |

Předpředloňská fantasy RPG parodie Magicka sice nesedla úplně každému, troufám se však tvrdit, že její kooperativní hratelnost, svěží náhled na videoherní magii a plagiátorský humor byly přesto kvalitami nemalého významu. Po ještě ujetější Magicka: Vietnam se její švédští vývojáři z Arrowhead Game Studios vrhli na loni oznámenou top-down sci-fi střílečku Helldivers. Po letním mlhavém rozpisu hratelnosti o ní teď konečně přinášejí více detailů.

V hrubých základech hratelnosti stavějí Helldivers na úspěchu Magicky – opět je zde přítomný pohled shora i 3D grafika, hodně se sází na kooperativní hratelnost čtyř hráčů-mariňáků kosících ufouny ohrožující Super Zemi, a v neposlední řadě nechybí ani satirický humor, poněvadž se titul odehrává v dystopické vizi korporátní demokracie, nebo něčeho takového…

Přesto se však máme dočkat několika novinek, které Helldivery od Magicky odlišují. V první řadě "intergalaktické co-op kampaně". Válku proti hnusu z vesmíru totiž nebudou vést jenom oni čtyři kooperující borci (byť bude možno hrát i ve dvou či sólo), nýbrž dohromady celé bataliony hráčů, alespoň co do souhrnných statistik. Každý konflikt bude (tak trochu po vzoru věků z webových strategií) trvat 4 až 6 týdnů, a každé vítězství či prohra tisíců hráčů bude mít vliv na konečné vítězství nebo prohru hráčské strany.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Vzhledem k tomu, že jednotlivé mapy mají být náhodně generované jak co do skladby terénu, tak i úkolů, nabízí se potenciálně nekonečná a přesto stále strhující doba hraní (možná ještě potenciálně šroubovatelná, kdyby nechyběl kompetetivní multiplayer, ale nešť).

Co naopak trochu zamrzí, je momentálně vcelku konvenčně znějící prvek speciálních schopností, v Helldivers zvaných strategems. Tyto jsou v zásadě úplně normálními "perky", jichž si sebou do bitvy může hráč vzít pouze omezený počet. Neméně ordinérně zní i bonus strategemů – získat jimi můžete palpostové věže, podporu v podobě napalmového útoku, artilerie, tanku, a tak dále. Ne že by na tom bylo něco příliš špatného, jenom by člověk zrovna od autorů Magicky čekal zajímavější naložení s ideou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Tiskové oznámení se nakonec poplácá po ramenou ještě zmínkou o existenci druhé rasy oponentů (kyborgů, kteří se separovali od federační Super Země), druhé lokace a zmíní i možnost hrát uvnitř vozidel, především prý mechů. Milovníky původní Magicky však zřejmě zamrzí, že se Helldivers ponoří jenom do konzolí Sony – koncem roku dorazí výhradně pro PS Vita, PS3 a PS4.

Nejnovější články