World of Warplanes má velké ambice a dobrý základ
zdroj: tisková zpráva

World of Warplanes má velké ambice a dobrý základ

8. 8. 2011 18:54 | Obrázky | autor: Petr Poláček |

Popularita onlineovky World of Tanks je s ohledem na poměrně úzké zaměření hry tak trošku nečekaná, ale zasloužená. Pokud se budou vývojáři držet stejných principů i při vývoji World of Warplanes, tak mají zjevně zaděláno na ještě větších úspěch. Letadla jsou přeci jenom poněkud populárnější než tanky, i když her s leteckou tématikou je na trhu docela dost, rozhodně víc, než her s tanky.

World of Warplanes chce přijít s plnohodnotnou kariérou vojenského pilota, přičemž nabídka letadel, konfliktů a protiletadlových pozemních jednotek začne ve 30. letech a skrze různé značky a modely vás protáhne až do období války v Koreji (50. léta). Takový je základní plán, počítá se však i s postupným posunem do doby moderní. V základu bude nabídka letounů rozdělena do tří skupin – stíhače, bombardéry a něco mezi. Letouny bude možné ověsit různými druhy munice, motorů a dalších propriet, abyste si našli tu svou oblíbenou a byli pak v boji něco platní sobě i svým spoluhráčům v nějaké větší kooperativní akci, které snad hra nabídne vedle klasického deathmatche.

Již dříve se tvůrci vyjádřili, že mezi letouny budou zastoupeny kousky z ruských, německých, britských, francouzských, amerických či japonských armád, a jako obvykle budou ty základní modely dostupné v rámci free-to-play modelu zdarma, jiné však za úplatu. Další podrobnosti o hře najdete v budoucnu na homepage, brzy se snad dočkáme videa přímo ze hry, které je přeci jenom lepší než milion statických obrázků.

 

Nejnovější články