X2: The Return zrušen, místo něj vyjde X3: Reunion
zdroj: tisková zpráva

X2: The Return zrušen, místo něj vyjde X3: Reunion

18. 3. 2005 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Egosoft dnes oznámila začátek nové éry vesmírné obchodně-akční série X.

Jak jistě víte, původní hra s názvem X2: The Threat se měla letos dočkat svého rozšíření s názvem X2: The Return. Podle dnešní tiskové zprávy se ho už nikdy nedočká, neboť byl jeho vývoj definitivně zrušen. Místo toho však můžete letos na podzim (resp. ve třetím čtvrtletí) očekávat zcela nové plnohodnotné pokračování ságy - X3: Reunion. Ale to není vše. X3: Reunion je totiž první hrou série, která se objeví i na konzolích (na kterých, to se prý dozvíme zase někdy jindy). K dispozici jsou první tři ukázky (ostatní v galerii jsou ze zrušeného datadisku).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Možná se ptáte, proč došlo ke zrušení výše zmíněného datadisku. Mj. jde o to, že měli vývojáři spoustu nápadů, které nebylo možné na původním enginu X2 realizovat. Začátkem roku však byl dokončen nový X3 engine (samozřejmě s plnou podporou DX9 a celé spousty skvělých efektů), který už tvůrce v ničem neomezuje a tak se rozhodli vsadit všechno na něj.

X3: Reunion má hráčům nabídnout ten nejrealističtější a nejživější vesmír, jaký kdy viděli. Ekonomický model tohoto titulu má být mnohem komplexnější než v kterékoliv předchozí hře série. Velmi výrazného vylepšení má prý dosáhnout umělá inteligence. Herní svět se má neustále vyvíjet a měnit, přičemž velký vliv na něj bude mít právě hráč a jeho aktivity. Významný podíl na tvorbě X3 má rovněž rozsáhlá komunita fanoušků série
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články