Oriental Empires
Věková dostupnost

Oriental Empires

Články

To nejlepší z Games.cz - Já mám svaly, ty máš dráty!

Na herní novinky relativně poklidný týden zpestřilo filmové studio Warner Bros., které v úterý vydalo první trailer na film Tomb Raider. Tentokrát bez Angeliny Jolie a pod taktovkou Roara Uthauga. Laru totiž hraje Alicia Vikander, která má Oscara za vedlejší ženskou roli ve filmu Dánská dívka. Na trailer se určitě koukněte, ale stejně tak si nenechte utéct pestré zprávy z herního světa: tentokrát pro vás máme novinky o populárních akcích, starých klasikách, konzoli Switch, vytrvalém Call of Duty a dalších tématech. Nechybí ani odkazy na recenze, které v uplynulém týdnu vyšly včetně Destiny 2, Distrust či Last Day of June, popřípadě videa, která jsme pro vás natočili.

Drak se probudil. V obří strategii Oriental Empires vás čeká 3 000 let čínské historie

Onehdy jsme se s přáteli dohadovali o tom, která impéria na svém vrcholu ovládala největší procento světové populace. Padaly návrhy jako Britské impérium, Římská říše, Alexandr či Peršané, ale když jsem pak oslovil Google, naplno se projevil náš eurocentrismus a zapomínání, že středomořský svět není centrem galaxie. V podobných seznamech totiž samozřejmě na předních pozicích figuruje také Čína. A právě její u nás poněkud ignorované historii se věnuje zajímavá strategie Oriental Empires připomínající křížence mezi sériemi Civilization a Total War, která právě dnes vyšla na Steamu.

Strategie ze starověké Číny Oriental Empires spustí early access v září

Historie Číny je nesmírně bohatá už ve starověku, ale bohužel se o ní v běžných osnovách moc nedozvíte. Nicméně právě z období formování čínského státu vychází pozoruhodný strategický mix Oriental Empires, který v sobě kombinuje prvky 4X strategie i realtime bitevní strategie ve stylu Total Waru. Malý nezávislý tým Shining Pixel Studios hru velkého záběru konečně dostal do fáze, kdy ji chce prezentovat v rámci early accessu na Steamu, což doprovází i videem.

Strategie Oriental Empires přenese hráče do starověké Číny na začátku příštího roku

Nadějně vyhlížející tahová strategie ze starověké Číny, Oriental Empires, zamíří v prvním kvartále příštího roku na Steam do programu Early Access. O herním obsahu se tam můžete dočíst již nyní, zatím však ještě titul nelze zakoupit. To tedy bude možné až po novém roce a kdyby strategie tohoto ražení a z tohoto prostředí nestačila, abychom vyhlíželi začátek roku roku, pak nás autoři z týmu Shining Pixel Studios lákají novým trailerem.

4X strategie Oriental Empires vás vrátí do čínského starověku v mixu Civilizace a Total Waru

Dvojice herních matadorů R.T. Smith – John Carline se rozhodla udělat radost všem fandům historických strategií. V čele studia, které finančně podpoří distributor Iceberg Interactive (např Endless Legend) totiž pracují na 4X strategii Oriental Empires, která vás přenese do období začínajícího v letech cca 1500 př.n.l. a povede vaši říci až do nástupu střelných zbraní kolem roku 1500 n.l. Faktorem, který by mohl přidat do žánru páté X, je ovšem v tomto případě zasazení, které vás do dané epochy pošle v prostoru současné Číny a Mongolska.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
22. září 2017
Recenze