Outcast

Outcast

Články

Retro GamesPlay – hrajeme původní Outcast

Remake Outcast: Second Contact nepatřil zrovna k těm nejpovedenějším, jeho předobraz z roku 1999 ale platí za jednu z nejlepších akčních adventur své doby. Její očekávané pokračování The Lost Paradise bohužel kvůli bankrotu společnosti Appeal nikdy nevzniklo, takže si na Outcast zavzpomínáme alespoň v dnešním Retro GamesPlayi.

Vydání remasteru Outcast se posouvá až na podzim

Ani tři roky po nevydařeném Kickstarteru nehází vývojáři ze studia Appeal flintu do žita a stále pracují na remaku skvělé akce Outcast, který nese podtitul Second Contact. Vlastně, původně měl vyjít už letos v březnu. Jenže ten nám teď končí a ne, dnes už to tvůrci nestihnou. S novým trailerem totiž oznámili, že se vydání hry dočkáme až na podzim, což pořád není tak velké zpoždění, vzhledem k tomu, že jde o malý a velmi obtížně realizovaný projekt. 

Na Steamu a GOGu překvapivě vychází vylepšená verze Outcast

Na jaře tohoto roku jsme mohli pozorovat smutný příběh o marné snaze tvůrců původní akční adventury s otevřeným světem Outcast o láskyplný předělávku jejich dávné hry do dnešního kabátku. Smutný kvůli tomu, že jejich megalomanská kickstarterová kampaň nakonec neuspěla. I přes klasické, nikdy nic dobrého věštící sliby ve stylu "nic nekončí, jedeme dál" většina zřejmě očekávala postupné vyšumění celého projektu do ztracena. Jak však upozornilo Kotaku, dnes projekt zvaný Outcast 1.1 (původně Outcast Reboot) zničeho nic objevil na Steamu.

Původní tvůrci vybírají 600 tisíc dolarů na vývoj Outcast HD

Pro fanoušky akční adventure Outcast musel být červenec 2013 velmi turbulentním obdobím. Trojice původních tvůrců oznámila, že získala práva na svou hru od Atari Europe a mají s ní rozhodně „nějaké“ plány. Aleš na to konto tehdy napsal: „Samozřejmě nevíme, zda momentálně Appeal nechystá jenom moderní HD remake nebo port na mobilní platformy. Ale bylo by hezké, kdyby měli v hlavách rovnou novou hru.“ Nádech, výdech a řekněte mi, co myslíte, že Yann Robert, Franck Sauer a Yves Grolet udělali jako první. Správně, připravují HD verzi Outcast a peníze na její realizaci vybírají na Kickstarteru.

Tvůrci Outcastu získali zpět značku a chtějí jej oživit

Vypadá to, že by se jedna, pohříchu nedostatečně doceněná, klasika mohla vrátit. Sice zatím nevíme v jaké podobě, ale v tuhle chvíli bereme i potenciální naději na nový díl. Outcast byl povedenou akční adventurou, která za necelý měsíc oslaví čtrnáct let od svého vydání. Stálo za ní belgické studio Appeal, které se nyní probudilo z kómatu.

Bleskovky

  • 10. 1. 2019 - THQ Nordic koupilo práva na značku Outcast.