Overland

Overland

Články

Charitativní balíček od Itch.io nabízí 742 her za 120 korun

Na boj proti rasismu putují desítky milionů korun

V tahovém survivalu Overland nesmíte vydat ani hlásku

Téma apokalypsy je ve hrách na denním pořádku, stejně jako žánr survival. Obojí už začíná být pěkně vyčpělé, ale Overland by mohl být důkazem, že jejich spojení ještě může být zajímavé. Na malých diorámách, které v zoufalých časech navštěvujete, se zastavil čas, vaše auto, váš život. 

Herní předplatné od Applu dorazí na podzim

Zastánci jablíčkových platforem byli, co se her týče, vždycky o dost ochuzení. Odhalená platforma Apple Arcade to sice asi stoprocentně nezachrání, nabídne ovšem v rámci svého předplatného při spuštění přes 100 kurátory vybraných titulů, a to bez reklam a mikrotransakcí. Seznam plánovaných hříček obsahuje třeba pokračování sci-fi point-and-click adventury Beneath a Steel Sky, Sonic Racing, The Pathless a mnoho dalších.

Survival tahovka Overland spoléhá na těžká rozhodnutí a procedurálně generovaný obsah

V březnu představená survival tahovka Overland od původních tvůrců známého Canabaltu se objevila i na E3, aby hráčům připomněla kvality, kterými je chce oslnit. Hlavně tahovými souboji, procedurálně generovaným obsah a obtížnými volbami.

Sledujte záznam z PC Gaming Show konference

Nejenom konzole mají na E3 své konference. Už nějakou dobu mají svou tiskovku na herní výstavě v Los Angeles i PC hry a PC hardware. Během PC Gaming Show jste se mohli podívat na celou řadu nových a chystaných PC her, AMD zároveň předvedla i nové grafické karty a procesor Zen.

Popularita let's play videí tvůrcům velí, aby své hry navrhovali i s ohledem na diváky

Dost možná přijde den, kdy bude vynález streamování videí z her považovaný za vůbec největší změnu v rámci interaktivní zábavy. Už sedm let jsou chytří, zábavní i zcela neznámí let’s playeři a youtubeři významnou hybnou silou v oblasti herní zábavy. Jejich vliv se ale neomezuje jen na reprodukci a popularizaci herního obsahu. Aktuální trend se totiž stále častěji podepisuje i na tom, jak při tvorbě svého titulu uvažují samotní vývojáři.