3D remake legendárního JRPG Secret of Mana vyjde na PC a PS4 už v únoru
zdroj: tisková zpráva

3D remake legendárního JRPG Secret of Mana vyjde na PC a PS4 už v únoru

25. 8. 2017 13:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Leckteré staré (J)RPG se časem dostane na mobilní platformy, ale už málokteré z nich se dočká svého regulérního remaku ve 3D. Pamětníci, kteří hráli před více jak dvaceti lety na SNES dnes už kultovní JRPG Secret of Mana by měli být ve střehu. Po obligátním přeleštění hry na Android a iOS přichází také plnohodnotný 3D remake, který vyjde na PC, PlayStation 4 a PlayStation Vita už v únoru.

Secret of Mana se v něm sice překlopí do moderního 3D kabátku, ale tím to nekončí. Vývojáři a restaurátoři ze Square Enixu sice zachovají pohled z ptačí perspektivy, ale společně s grafikou mění i ovládání. To zatím nijak blíže nespecifikovali, ale mělo by být prý moderní a odpovídat tomu, co očekáváte od moderních her.

Další velkou novinkou je přidání anglického i japonského dabingu, kdy konečně uslyšíte to, co jste dříve jenom četli. Maličkou ukázku dabingu můžete slyšet už v přiloženém traileru. V nové Secret of Mana bude přítomen také zbrusu nový soundtrack „skládající poctu“ původní hudbě.

zdroj: Vertical Entertainment

Poslední a možná tou největší novinkou je pak lokální multiplayer pro až tři hráče. Jak to přesně funguje zatím tvůrci neukázali, ale do února mají na vydání dalších videí a představení hry nové generaci hráčů ještě spoustu času.

Square Enix nabízí také několik drobností navrch výměnou za předobjendávku, ale jde pouze o oblečky a avatary pro PlayStation Network. Bonusy nicméně platí jak pro PlayStation verzi hry, tak pro PC hráče na Steamu. Původní hra vyšla v roce 1993, zatímco staronová Secret of Mana vyjde už 15. února 2018.

Nejnovější články