4X strategie Gladius proti sobě postaví čtyři frakce z Warhammeru 40,000
zdroj: tisková zpráva

4X strategie Gladius proti sobě postaví čtyři frakce z Warhammeru 40,000

27. 11. 2017 11:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Games Workshop a Slitherine pokračují ve spolupráci, s níž jsou zjevně oba spokojení. Důkazem je nový titul s tradičně nekonečným názvem Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War. Jde o 4X strategii, v níž se spolu utkají na povrchu planety o kontrolu nad ní. Jde o Space Marines, Astra Militarum (tedy starou dobrou Imperiální gardu), Orky a konečně se objevují i Necroni.

Jelikož jde o 4X hru, měli byste mít možnost utvářet aliance, byť si moc neumím představit jinou než mezi Gardou a Space Marines. I když zrovna u Necronů a jejich neustále se měnícího příběhového pozadí se dá vymyslet cokoliv, stejně jako se dá odůvodnit střet mariňáků s gardisty.

Každá z frakcí má radikálně odlišný systém hraní, což asi nikoho nepřekvapí. Jelikož je Gladius hodně zaměřená na boj, bude se vaše strategie točit především kolem válečné produkce a následných bitev. Trailer ukazuje pár klasických jednotek, ale třeba nakonec dojde i na Titány.

zdroj: Vlastní

Hra bude mít jak příběhovou kampaň, tak i multiplayer. V kampani budou roli hrát i objevené artefakty, na které se vážou unikátní úkoly a celkově by mělo být hraní pro jednoho hráče velmi odlišné od multiplayeru. Ten bude rychlejší a dynamičtější, zatímco v kampani by měl být čas vychutnat si i příběh a postupné dobývání celé planety. O mnoho víc toho zatím nevíme, ani datum vydání.

Nejnovější články