A Bastard's Tale vám slibuje jen bolest, utrpení a šerm obouručákem
zdroj: tisková zpráva

A Bastard's Tale vám slibuje jen bolest, utrpení a šerm obouručákem

29. 4. 2015 14:52 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na Steam Greenlight se objevil velmi zajímavý nezávislý projekt A Bastard's Tale. Prý u jeho vzniku stála myšlenka, jak by asi vypadala hra, při níž musíte pro krytí útoku natočit meč do správného úhlu. Odpověď jsme viděli už několikrát, od Die by the Sword až třeba po Mount and Blade, ale nyní to asi zjistíme v pojetí pixelartové plošinovky. I když, plošinovka asi není to správné označení, protože tady ani tak nepůjde o překonávání překážek v podobě prostředí, jako o šerm, šerm a zase šerm.

Soubojový systém A Bastard's Tale nabízí trojici úhlů, z nichž se můžete krýt před útoky nepřátel a trojici úhlů, z nichž útočíte (a protivníci se pro změnu kryjí). Navíc váš obouručák není nejrychlejší a tak musíte své útoky velmi přesně časovat, protože útok nejde zrušit. Nu a to je veškeré kouzlo hry, nicméně jak vám ukáže trailer, může to stačit. Souboje opravdu vypadají takticky, náročně a jak trailer naznačuje, budete umírat a to hodně.

Až bude hra hotová, nabídne pětici levelů a více než patnáct nepřátel s unikátním stylem boje, přičemž bude k dispozici jak příběhová kampaň, tak nekonečný mód, kde bojujete dokud nepadnete. Ovládat půjde A Bastard's Tale jak na klávesnici, tak skrze ovladač. Asi to nebude hra, u níž strávíte v jednom kuse týden, ale pro občasné odreagování s pořádnou výzvou by určitě stačit mohla.

zdroj: Archiv

Nejnovější články