Activision oznámil Call of Duty: Black Ops IIII
zdroj: tisková zpráva

Activision oznámil Call of Duty: Black Ops IIII

9. 3. 2018 9:53 | Novinky | autor: Adam Homola |

Ano, název hry se podle Activisionu opravdu nepíše IV, ale IIII. Tak jako tak se letos dočkáme třetího pokračování Black Ops, což z ní udělá tu nejdéle běžící a jednu z nejoblíbenějších sérii v rámci celého Call of Duty. Předtím to nejdál dotáhla Modern Warfare, která v roce 2011 (prozatím…) skončila třetím dílem.

Activision hodlá Call of Duty: Black Ops IIII pořádně představit až 17. května, ale teď prozradil alespoň datum vydání. S novým Call of Duty se na pultech virtuálních i kamenných obchodů setkáte už 12. října, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

To je pro sérii velká změna a svým způsobem návrat ke kořenům, protože vyjma prvních dvou Call of Duty, které poslal Activision na trh v říjnu, vycházely všechny ostatní díly v listopadu. Na letošní říjen tu máme zatím pouze jedno další konkrétní datum a to 26., kdy vyjde Red Dead Redemption 2.

O obsahu Call of Duty: Black Ops IIII bychom mohli zatím pouze spekulovat, jenže se v tuto chvíli ani není od čeho odpíchnout. Oznámení hry nešetří hesly jako „revoluční“ nebo „zapomeňte všechno co znáte“, ale to nám mnoho neřekne. Pravděpodobně se zase podíváme do blízké budoucnosti? 17. května budeme chytřejší.

zdroj: Cinemart

U kormidla je tentokrát opět nepřekvapivě studio Treyarch, ostatně Black Ops je jejich dítko, a právě oni měli na starosti všechny tři díly série počínaje prvním BLOPS, jak se hře hezky zkráceně říká, z roku 2010.

Tolik k oznámení od Activisionu, ale nebyl by to internet, aby neposbíral ještě několik drobků, v čele se spekulací o Battle.netu. Web charlieintel.com si všiml jedné zajímavé věci – mezi různými možnostmi propojení účtů na webu Call of Duty přibyla najednou i ikonka pro Blizzard Battle.net.

Tu vývojáři nestáhli, a tak nemusíte koukat jen na obrázek charlieintel, ale podívat se na profile.callofduty.com/cod/login sami a možnost přihlásit se skrze Blizzard Battle.net tam najdete. Call of Duty: Black Ops IIII by tak mohla být druhou hrou Activisionu, která se bude na PC prodávat přes Blizzard Battle.net.

zdroj: Cinemart

Tou první je loňská Destiny 2, kterou na PC nikde jinde neseženete, zatímco Call of Duty bylo doposud vždy bez hned v den vydání dostupné na Steamu. Otázkou je, zda bude Black Ops IIII pouze na Blizzard Battle.net, nebo hru najdeme zároveň i na Steamu.

Pro Activision byl pochopitelně dávalo smysl prodávat jednu ze svých největších her ve svém vlastním obchodě a nedělit se se Steamem o procenta z prodejů, které budou nemalé. Call of Duty má navíc takovou sílu, že na virtuálním obchodu v podstatě nezáleží. Když se hra povede, hráči si pro ni přijdou.

Activision zatím drží Call of Duty: Black Ops IIII pod pokličkou tak, že jsme zatím nedostali ani trailer, ani obrázky. Přiložený teaser ukáže spíše jen svérázné logo a pokud chcete ztratit necelých sedm minut života, můžete si pustit i druhé přiložené video, které je po herní stránce stoprocentně bezobsažné.

Nejnovější články