Adam Jensen se v Deus Ex: Mankind Divided podívá i do České republiky
zdroj: tisková zpráva

Adam Jensen se v Deus Ex: Mankind Divided podívá i do České republiky

8. 4. 2015 10:25 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Konečně víme, co vlastně znamenala včerejší upoutávka na dnešní odhalení. Nová hra se jmenuje Deus Ex: Mankind Divided a okolnosti jejího oznámení jsou překvapivější než jsme čekali. Nejprve začaly první informace prosakovat z NeoGAFu, brzy na to se však objevil nečekaný tweet na oficiálním Deus Ex Twitter účtu a nyní již díky magazínu Game Informer máme jasno kompletně. Adam Jensen se vrací a podívá se i k do Prahy.

V Eidos Montreal si jsou údajně až příliš vědomi toho, že jejich poslední Deus Ex nebyl perfektní, a to nyní plánují napravit dalším dílem – Deus Ex: Mankind Divided. Vývojáři rovnou zkraje zmiňují především předělané souboje s bossy – za ty byl Human Revolution peskován nejvíce, protože byly často v přímém kontrastu s jinak stealthovým průběhem hry. Taktéž bychom se však měli dočkat rozšíření hry, založené na rozhodnutích hráče a dopadech jeho voleb.

Příběh hry se odehrává v roce 2029, dva roky po událostech Human Revolution. To budí otázky, jak plánují autoři navázat na jeden z dvanácti konců Human Revolution – v řadě z nich přeci jen Adam umírá, a jak vyplývá z oficiálního odhalení, Adam také zůstává hlavní postavou Mankind Divided. Nelze v takovou chvíli opomenout, že univerzum Deus Ex se často otírá o témata nesmrtelnosti a vylepšování člověka.

Víme, že události prvních dvou dílů série, odehrávajících se po Human Revolution, se zabývají tématy klonování. A nelze opomenout ani fakt, že zbídačeného Adama si na začátku Human Revolution vzali do parády ti nejlepší doktoři a koneckonců i inženýři – mohlo se v tu chvíli "něco" stát a Adam třeba není tak docela unikátní?

Adam se v Mankind Divided stane součástí Interpolem placené speciální jednotky, aby bojoval proti augmentovaným teroristům ve světě, který nenávidí moderní technologií vylepšené lidi. Více bychom se měli dozvědět již během několika dní, neboť Mankind Divided bude hlavním tématem květnového čísla magazínu Game Informer.

Ať už ale bude průběh hry jakýkoli, našince bude zajímat, že jednou z lokací ve hře má být Praha, jak ukazují obrázky s nápisy kořeníčerstvé maso, potažmo jak tvrdí neověřené informace z ruské stránky.

Mankind Divided je ve vývoji pro PS4, Xbox One i PC a opět nabídne více možností průchodu jednotlivých misí – ostatně i Human Revolution šel projít bez jediné mrtvoly (v základní verzi však s mrtvými bossy). Měli bychom se též dočkat vylepšené umělé inteligence, která dynamicky reaguje na počínání hráče, a je schopná zaútočit i ze zálohy. Chybět by neměla ani rozšířená nabídka implantátů a nové výbavy nebo bohatší možnosti hackování, včetně možnosti hackovat elektronická zařízení na dálku. Adam si též navlékne nový oblek s většími možnostmi pro plížení, nezničitelným nano štítem a vystřelovacím nano ostřím.

Uložené pozice z Human Revolution bohužel převést nepůjde, ale s tím se u nového dílu s novým příběhem musí počítat. Další informace vám nabídneme hned, jak se k nám dostanou oficiální cestou.

Nejnovější články