Adventura Nairi vypadá pohádkově, chce však řešit "dospělácká" témata
zdroj: tisková zpráva

Adventura Nairi vypadá pohádkově, chce však řešit "dospělácká" témata

6. 10. 2016 17:32 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Již více než čtvrtinu požadovaných financí dokázal na Kickstarteru vybrat adventurní projektNairi. Ten spadá do kategorie klasických adventur a kromě svého osobitého grafického zpracování může zaujmout přiznanou inspirací – tvůrci se hlásí ke snímkům jako je Poslední vládce větru či Cesta do fantazie.

Pohádkové zasazení hry, její fantaskní svět i roztodivné charaktery ovšem mohou mást tělem – Nairi není klasická pohádka, ale mnohem víc bajka, která se otře o dilemata, povědomá spíše dospělému publiku. Na to bude cílit i náplň hry.

Vývojáři z holandského týmu HomeBearStudio slibují hru pro široký okruh hráčů, ve které mají volby hráče ve větvených dialozích mít přímý vliv na vývoj příběhu. Hráči se ale dočkají i řady logických hádanek, nutnosti kombinovat předměty v inventáři a dalších herních prvků, které jsou pro adventury typické.

zdroj: Archiv

Názorně obsah hry, povahu hádanek, větvené dialogy, postavy i prostředí města Shirin předvádí video, kde vystupují i hlavní aktéři - tvrdohlavá dívenka z vyšší společnosti Nairi a bývalý kriminálník, nyní ovšem vzdělanec Rex.

Pokud vše půjde hladce a tým vybere žádaných 7,5 tisíce euro, vyjde hra během března příštího roku. Zatím se počítá pouze s vydáním PC verze, kdyby se podařilo vybrat větší než předpokládaný balík peněz, jsou tvůrci připraveni hru portovat i na konzole a mobily. Hru si zajistíte příspěvkem ve výši 10 euro, podpořit ji ale můžete i "palcem" na Greenlightu - a za ten nic platit nemusíte.

Nejnovější články