Adventura Somerville od tvůrce Inside ukáže, jak vypadá život po úspěšné mimozemské invazi
zdroj: tisková zpráva

Adventura Somerville od tvůrce Inside ukáže, jak vypadá život po úspěšné mimozemské invazi

28. 6. 2017 16:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Není tak docela zvykem, aby se šéf a spoluzakladatel úspěšného herního studia vytratil hned po kriticky nadšeně přijatém projektu. Přesně takový scénář se však naplnil u vývojářů studia Playdead, autorů černobílé skákačky Limbo, které po vydání výtečného depresivního hororu Inside opustil Dino Patti. A po roce je známo, na čem tenhle chlapík momentálně pracuje. Spolu s animátorem Chrisem Olsenem vytváří sci-fi akční adventuru Somerville, v níž očima několika klíčových postav zažijete následky mimozemské invaze.

První trailer sice není zrovna sdílný co do hratelnosti, ale hutnou atmosféru přináší spolehlivě. Ohromné neonové obelisky se tyčí k nebesům a střílejí projektily, zatímco odpověď lidských vojenských sil je zjevně zoufale neadekvátní. A to všechno je jenom pozadí. Ohniskem videa jsou dva domy uprostřed lesa. Nevím, jak vám, ale mně tahle scéna rozhodně evokuje spíš This War of Mine nežli XCOM.

zdroj: Archiv

O dost sdílnější jsou kousíčky hry, které Olsen, jenž má mimochodem zkušenosti z megahitů jako Skyfall či Avengers 2: Age of Ultron, sdílel na svém Twitteru. Podle jednoho z nich se zdá, že před mimozemšťany budete utíkat ve 2D prostředí (byť některé hrozby mohou přiletět i z hloubi pole, nikoli pouze ze stran). A druhé zase naznačuje, že ačkoli vám obyčejný revolver proti mimozemským hrozbám příliš platný nebude, akrobatický kyborg střílející zářivě růžové lasery by už nějaké ty nevinné životy zachránit mohl.

 

 

Somerville se stále nachází ve velice rané fázi vývoje – studio se v tuhle chvíli snaží nabrat klíčový personál. Tím pádem není divu, že konkrétní informace jako například platformy nebo dokonce předpokládané datum vydání jsou zatím ve hvězdách. Stejně jako mimozemšťané, co si brousí zubiska na naši krásnou modrou planetu. Ale obelisky se blíží.

Nejnovější články