Adventura The Piano nabízí roli šíleného klavíristy v Paříži 40. let
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Piano nabízí roli šíleného klavíristy v Paříži 40. let

23. 11. 2016 12:44 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdo by chtěl být v kůži Johna Barnerwaye? Jeho kariéra klavírního virtuosa zkrachovala, jeho bratři zahynuli za podivných okolností a leckdo si myslí, že John má v jejich smrti prsty. Všechno se to ještě navíc odehrává v temné, depresivní Paříži čtyřicátých let. Pak se není čemu divit, že John trpí šílenými, děsivými vidinami a neustále balancuje na samém okraji příčetnosti. Jestli máte chuť naladit se do pozitivní vánoční atmosféry, na mysteriózní adventuru The Piano radši zapomeňte.

Pro ostatní hráče, kteří se prozatím úspěšně vyhýbají prasátku s velkými zahnutými zuby nahoru, by to ovšem mohl být příjemný způsob, jakým strávit několik podzimních hodin. Na hře už pět let pracuje převážné jednomužné studio Mistaken Visions a jeho klíšový člen Jonathan Stemmild. Ve vašem honu za odpovědí na otázku, proč vlastně zemřeli vaši sourozenci, bude hrát roli prolínající se přítomnost a minulost, tenká hranice mezi realitou a představami hlavního hrdiny, a poněkud surrealistické noirové prostředí francouzského hlavního města.

zdroj: Archiv

Všechny příběhové postavy jsou plně namluvené, soudě podle pár vět traileru dokonce i poměrně kvalitně, což je u nezávislé produkce příjemný bonus. Ale nemyslete si, že půjde o čistokrevný walking simulátor typu Dear Esther, přestože právě tuhle hru Stemmild cituje jako jednu ze svých inspirací. John se bude bránit podivným stvořením ze svého podvědomí v akčních sekvencích, které by měly připomínat vynikající hororovou sérii Amnesia. Velký vliv prý měly i hry ze série Resident Evil. The Piano vyjde na Steamu v lednu příštího roku.

Nejnovější články