Adventura The Silent Age, v níž se procházíte zničeným světem, vyšla zdarma na PC
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Silent Age, v níž se procházíte zničeným světem, vyšla zdarma na PC

14. 9. 2017 9:21 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pradávné přísloví nás varuje, abychom bez poplatku získanému oři nekoukali na dentální výbavu, ale v případě The Silent Age se rozhodně vyplatí udělat výjimku a prolustrovat ji trochu podrobněji. Jde o graficky jednoduchou, ovšem o to stylovější point-and-click adventuru, v níž se vypravíte do budoucnosti roku 2012, jen abyste zjistili, že nastala apokalypsa. Vaším úkolem je najít způsob, jak katastrofě zabránit, a vrátit se zpátky domů do 70. let. Výsledek je velmi zábavný a jak už jsem naznačoval, hra je zcela zdarma.

Příběh vrátného jménem Joe, jehož běžný pracovní den se změní ve stěží představitelnou noční můru, vyšel nejprve na mobilních zařízeních, odkud si odnesl velice pozitivní hodnocení. Nemůžete tím pádem čekat žádné složité ovládání. Naopak, hra si zakládá na tom, jak jednoduché je přimět hlavního hrdinu, aby dělal, co chcete. Jen se napřed musíte rozmyslet, co že to po něm vyžadujete, protože tu pochopitelně narazíte na nějaké ty zapeklité hádanky.

Na Steamu si tuhle hru už dva roky můžete koupit za 10 € i s vychytávkami, jako jsou achievementy, ultra HD či dabing různých postav, ale o vaši pozornost od nynějška zápasí i verze zdarma, kterou si stáhnete na stránkách Gametop (mimochodem, seznam jejich dalších her zdarma najdete zde). A soudě dle nadšených uživatelských recenzí na Steamu by možná stálo za to jí oněch 185 Mb na svém disku zapůjčit.

zdroj: Archiv

Nejnovější články