Adventura Trüberbrook vás vezme do Německa za studené války
zdroj: tisková zpráva

Adventura Trüberbrook vás vezme do Německa za studené války

28. 11. 2017 11:22 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Německé studio btf představilo na Kickstarteru svou překrásně animovanou adventuru Trüberbrook a že stojí za pozornost dokazuje fakt, že v půlce kampaně už mají vybraný dvojnásobek peněz. Trüberbrook vás zavede do titulního německého městečka v roli amerického studenta Hanse, který sem vyhrál zájezd. Jenže německá městečka nejsou tím, čím se zdají být, a zvlášť když jsou 60. léta, zuří studená válka a místní svět je alternativní verzí toho našeho.

Hlavnímu hrdinovi tak z hotelu zmizí zdánlivě bezcenné poznámky o kvantové fyzice a dají se do pohybu události, které zahrnují obyvatele městečka a také hosty. Mezi nimi najdete antropoložku Gretchen, která se k Hansovi přidá při vyšetřování toho, co se tu děje. A jelikož tvůrci popisují Trüberbrook jako kombinaci Twin Peaks a Akt X, bude se toho dít hodně.

Počítejte tak se zapojením tajné policie Stasi, jezerním monstrem Trübi, velkou konspirací a barvitým spektrem obyvatel města. Kromě mile hravé zápletky ale tahle adventura disponuje především krásným vizuálním zpracováním. Každá lokace byla vytvořená ve studiu v reálném modelu, který následně tvůrci pomocí fotogrammetrie převedli do virtuální podoby. Výsledek je opravdu skvělý a připomíná animovaný film.

Jak už bylo řečeno, Trüberbrook na Kickstarteru už potřebnou částku vybrala, ale žádný vývojář neřekne ne většímu rozpočtu (i když Tim Schaffer by měl). Vybrané peníze půjdou na vybudování dvaceti modelů lokací a jejich přetvoření v Unity 3D. A to je prý vše, nač potřebují peníze, protože investovali vlastní peníze z vedlejších projektů a dostali je i z lokálního fondu pro vývoj médií.

Vývojáři už mají za sebou hotový prototyp a první testy, ze kterých ostatně můžete vidět záběry. Trüberbrook vyjde na „všechny hlavní platformy“ což znamená, že můžeme čekat PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články