Age of Empires II se vrací ve 4K remasteru i s novou kampaní
zdroj: tisková zpráva

Age of Empires II se vrací ve 4K remasteru i s novou kampaní

10. 6. 2019 1:54 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Čekali jsme, jestli na tiskovce Microsoftu náhodou nepadne zmínka o Age of Empires IV, nakonec se musíme spokojit „pouze“ s oznámením remasteru nejlepšího dílu série, tedy toho druhého. Age of Empires II: Definitive Edition přináší kompletně předělanou grafiku, 4K rozlišení, opětovně nahrané audio, a dokonce i zbrusu novou příběhovou kampaň.

Kampaň se jmenuje The Last Khans, takže si v ní stoprocentně zahrajeme za nějaké ty stepní jezdce drancující Evropu. Proč ne, všichni v sobě máme aspoň kapku Čingischánovy krve. Ale především se podívejte na trailer, kde je k vidění nová grafika.

zdroj: Archiv

Jak jste se mohli přesvědčit (a pokud se zrovna nemůžete podívat na video, mrkněte aspoň na galerii), změna je markantní a nový grafický styl docela připomíná nedávný remaster jedničky, Age of Empires: Definitive Edition. Ten vypadal pěkně, ale nebyl moc povedený v dalších ohledech (viz recenze), tak snad to dvojce vyjde líp.

Samozřejmě se nabízí otázka, co to znamená pro stále výbornou Age of Empires II: HD Edition, která momentálně slouží coby strategická základna mně a mým přátelům. I tam vycházejí nové kampaně a národy a hra je díky tomu výrazně obohacená – nejsem si jistý, že mě nový vizuál sám o sobě přiláká, pokud nebude zároveň doplněn nějakými smysluplnými herními prvky.

Pojďme ale skončit na veselou notu: Zdá se, že v Microsoftu mají s Age of Empires velké plány. Stvořili totiž zbrusu nové studio, které se zabývá pouze touhle milovanou značkou. Jeho šéfová Shannon Loftis asi umí velmi procítěné „wololo“, protože management prý do projektů AoE přesouvá čím dál tím víc zdrojů. Kdypak se asi dočkáme remasteru trojky a čtvrtého dílu?

Nejnovější články