Akční Eisenhorn: Xenos naváže na stejnojmenný román ze světa Warhammer 40,000
zdroj: tisková zpráva

Akční Eisenhorn: Xenos naváže na stejnojmenný román ze světa Warhammer 40,000

1. 3. 2016 18:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Warhammer 40,000 zažívá ve hrách renesanci a dalším z malých projektů z tohoto universa je akční adventura Eisenhorn: Xenos, jejímž hlavním hrdinou je známý inkvizitor Ordo Xenos Gregor Eisenhorn. Titul je adaptací stejnojmenné knihy Dana Abnetta. Věrný strážce Impéria bude ve hře studia Pixelhero namluven Markem Strongem (který má na kontě už kapitána Tita ze Space Marine) a vyjde v dubnu tohoto roku na PC, iOS a Android.

Jak vám asi naznačily různorodé platformy, Eisenhorn: Xenos nebude z nejkrásnějších her, což potvrzuje i trailer z loňského září. Na druhou stranu, to pořád neznamená, že herní mechanismy musí podobně pokulhávat. Hra bude v základu akční adventura, v níž můžete vidět klasické prvky rubaček z pohledu třetí osoby. Kromě Gregorova věrného meče by na pořad dne měla přijít i jeho pistole a samozřejmě psychické síly, protože Eisenhorn je sankcionovaný psyker.

Některé mise půjde řešit i pomocí plížení a přepadávání ze zálohy a svou roli sehrají i společníci, které si na výpravy budete moci brát a kteří budou dále modifikovat Eisenhornovy schopnosti. Výzbroj a výstroj půjde modifikovat a celkem ve hře najdete na sto kousků, které bude moci vás slavný inkvizitor použít. Akci by měla doplňovat i explorační část, v níž přijdou na řadu skenery, Eisenhornovy psykerské schopnosti a další výbava. Kampaň by vám měla vydržet kolem deseti hodin a v PC verzi jsou zahrnuta veškerá DLC pro mobilní verze.

Ano, Eisenhorn: Xenos může velmi snadno zklamat, protože na něm pracuje, jak je nyní u licencí Games Workshop zvykem, malé studio a není nejkrásnější hrou pod sluncem. Na druhou stranu, z titulu se může vyklubat velmi příjemné překvapení ve stylu fantasy bratrance Vermintide. Hodně bude záležet na příběhu. Ten může potopit i solidní a naopak jen lehce nadprůměrnému akčnímu pojetí může na oněch deset hodin dodat dobré příběhové zpracování dostatečný impulz. Ostatně, od hry adaptující románového Eisenhorna se bude čekat odpovídající dramatické zpracování.

zdroj: Archiv

Nejnovější články