Akční plošinovka Valfaris skládá hold metalu, sci-fi a brutálnímu retru
zdroj: tisková zpráva

Akční plošinovka Valfaris skládá hold metalu, sci-fi a brutálnímu retru

4. 7. 2017 15:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vzpomínáte na brutální plošinovku Slain, která disponovala krásným pixelartem, ale veskrze průměrnou hratelností? Poté, co ji tým opravil v reedici nazvané Back From Hell se vrhnul na další hru stejného žánru. Jmenuje se Valfaris (Steam) a i když nejde o temné fantasy, spojující prvky jsou jasné – pěkný pixelart, brutalita, vysoká obtížnost a obdiv k osmdesátkovému metalu. Snad se tedy poučili z předchozích chyb a zvládnou vydat dobrou hru hned napoprvé.

Hra se jmenuje po vesmírné pevnosti, která zmizela z orbity, aby se o několik let později objevila poblíž vyhasínajícího slunce. Z někdejšího ráje se ovšem stalo peklo, protože Valfaris je plná monster a temnoty. Vrací se sem ale Therion, který se zde narodil a vydává se zpět do hlubin svého domova, aby zjistil, co se stalo. Samozřejmě s energetickým mečem v jedné a puškou v druhé ruce.

Hlavním kouzlem Valfaris by tak měli být právě barvití protivníci, kteří si na rozdíl od Slain budou moci více vzít ze sci-fi žánru. Stejně jako v předchozí hře, i zde za vizuální stránkou stojí Andrew Gilmour a hudební podkres obstará bývalý kytarista Celtic Frost Curt Victor Bryant. Oznámení hry trochu zapadlo v ruchu během E3, kde se hra také poprvé představila. Vyjde někdy v příštím roce na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články