Akční RPG Fall of Light kombinuje hádanky z ICO se souboji z Dark Souls
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Fall of Light kombinuje hádanky z ICO se souboji z Dark Souls

19. 5. 2017 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdysi dávno, tak dávno, že teprve vznikal vesmír, se v absolutní temnotě z ničeho nic zrodilo světlo, které oživilo nekonečnou prázdnotu. Se světlem na svět přišla i vláda lidí, která se zdála být nezlomná. Ale jak to tak bývá, život je koloběh a příjemné teplo všudypřítomného světla po čase opět vystřídala děsivá temnota. A právě tou se budeme v dungeon crawleru Fall of Light prokousávat v roli vysloužilého válečníka Nyxe už letos na podzim.

Nyx si v dávných bojích prošel lecjakým peklem, takže se nemůžeme divit, že si rozumí jak s jednoručními zbraněmi, tak obouručními meči nebo dvěma dýkami. Cizí mu však není žádná třída zbraní od těch ostrých či tupých na blízko až po ty střelné s krátkým i dlouhým dosahem. Nyx své umění aplikuje (jak jinak) v boji proti přisluhovačům Stínu a hrozivým bossům. No, a aby to neměl až tak lehké, musí se při své krasojízdě starat o svou dceru Aether.

zdroj: Archiv

Ta je v boji zcela bezbranná, pouze se schoulí do klubíčka a čeká, zda to všechno dobře dopadne. V těchto pasážích se může zdát jako dost zbytečná koule na noze, ale těžko se bez ní obejdete při řešení hádanek, kterými jsou místní sklepení a chrámy posety. Nečekejte však nic, nad čím byste si lámali hlavu celý den. Spíše půjde o mačkání dlaždic ve stejnou chvíli nebo tahání za páky.

Fall of Light má klást velký důraz na příběh, který si však musíte hledat sami. Základní premisa je jasná – promlátit se přes hordy nepřátel ke světlu. Ale po cestě vás čeká odhalování tajemství a historie potemnělého světa, když tedy budete chtít sem tam odbočit z hlavní cesty

Vývojáři z RuneHeads se netají inspirací v akční adventuře ICO a akčním RPG Dark Souls. Z druhé jmenované si hra kromě bossů (byť asi ne tak tuhých) bere i možnost dělat kotrmelce a příjemný epický soundtrack, který můžete slyšet v traileru. Hra by měla pod křídly vydavatele 1C spatřit světlo světa na podzim letošního roku na PC a Mac.

Nejnovější články