Akční RPG Quote vás nechá ve jménu zla pálit knihy a zabíjet jejich autory
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Quote vás nechá ve jménu zla pálit knihy a zabíjet jejich autory

15. 9. 2016 9:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Akční RPG Quote postaví zažité pořádky na hlavu a pošle vás pálit knihy. V kůži Novelly tu ale nebudete posluhovat Hitlerovi či páteru Koniášovi. Quote vás pošle do fantaskního a surreálního světa, který jako by vypadl z obrazů ze zdí nějakého tajemného zámku. Surrealismem a klasickou literaturou je ostatně inspirovaná celá hra.

Quote vás na začátku uvede do světa, ze kterého vymizely znalosti. Zůstaly jen jejich střípky, psané slovo je hřích a bůh neznalosti jménem Blaženost (Bliss), vládne pevnou rukou. Jeho nadvláda se ale možná chýlí ke konci, což vy nesmíte dopustit. Někdo se totiž snaží znečistit váš svět vědomostmi a vy jako Novella nejste kladná postava, která mu v tom pomáhá.

Novella je kněžka boha Blaženosti a jejím úkolem je očistit svět od znalostí. Jednou z vašich běžných činností je tak pálení knih, vytloukání znalostí z hlav jiných bytostí a zabíjíte všechny autory, kteří vám přijdou pod ruku. Je to prý jediný způsob, jak zachránit svět od sebe sama.

Na tuhle drsnou práci nejste sami, po ruce máte tajemného létajícího pomocníka jménem Cáry (Tatters), který vám rád pomůže. Neuškodí ani přes dvacet schopností – ty mohou podpořit jak vaše bojové schopnosti, tak i stealth postup. Scénář mají na svědomí Alec Meer a Dan Griliopoulous (Rock, Paper, Shotgun, No Man’s Sky).

zdroj: Archiv

Quote se po dvou letech vývoje dostane na Steam v programu předběžného přístupu ještě letos a plnou verzi můžeme očekávat někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články