Akční sci-fi RPG Starpoint Gemini 3 vás odnese ke hvězdám
zdroj: tisková zpráva

Akční sci-fi RPG Starpoint Gemini 3 vás odnese ke hvězdám

10. 4. 2019 16:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Dva roky po traumatickém zážitku v podobě Mass Effectu Andromeda je pravý čas přestat truchlit a své nenaplněné touhy po příběhových, singleplayerových sci-fi RPG v otevřeném světě si začít plnit někde jinde. Jedním v tomto ohledu nadějně vypadajícím projektem je nedávno oznámená Starpoint Gemini 3. Je to sice třetí díl, dřív se ale chorvatské studio Little Green Men Games soustředilo hlavně na složky s vesmírným cestováním, bojem a obchodem. Teď by celá výprava měla mít i příběh.

Doposud byly hry ze série Starpoint Gemini hlavně vesmírnými simulátory, tedy z poměrně niche žánru. Nyní opouští prostou kombinaci realtimové strategie a pilotování lodičky a míří do neprobádaných končin – poprvé v historii totiž bude mít 3D animovaná NPC, s nimiž budete moct komunikovat.

Stanete se válečnými vřavami zoceleným hrdinou, kapitánem Jonathanem Boldem, a budete s ním objevovat otevřené končiny tří slunečních soustav. Na spoustě jejich planet můžete i zakotvit a prozkoumávat rozmanité základny, ale taky zaplivané pajzly a noční kluby, kde si naděláte přátele i nepřátele podle vlastního uvážení.

Bold totiž není zrovna tím typickým hrdinou a spíš než medaile, záchrana světa a vysoká politika ho zajímají krásné dámy a peníze. Bohužel je potomkem nějakých papalášů, takže vyšší cíle (a mimozemšťanky) přitahuje jako magnet.

zdroj: Archiv

Společnost na z velké části opuštěné vesmírné cestě vám bude dělat digitální vědomí vaší lodi, které se zároveň dokáže převtělit do dronu, abyste si ho mohli vzít všude s sebou, a jmenuje se EDI… Ne, pardon, jmenuje se ADAH. Zní to trochu podobně! V podobě dronu ho můžete posílat na průzkum různých nepřístupných a nebezpečných míst, na rozdíl od vás mu totiž tolik nevadí, když se někde v temných vakuových končinách rozletí na atomy.

Což se vám může stát také, protože významnou součástí Starpoint Gemini 3 jsou pořád vesmírné souboje. Vaše loď bude vybavená plejádou zbraní, mezi nimiž půjde v boji přepínat, a váš kapitán zase různými schopnostmi, z kterých si můžete vybírat a uzpůsobit ho vlastnímu stylu hraní.

Little Green Men Games na tvorbě příběhu spolupracují s Darkem Macanem, autorem příběhových linek několika komiksů z univerza Star Wars a Marvelu. Paralel s Mass Effectem tam vidím možná až příliš. Na druhou stranu, hlad po pořádné sci-fi soap opeře už je natolik velký, abych se nad nimi přespříliš nepohoršovala.

Starpoint Gemini 3 by měla vyjít na Steamu ještě letos.

Nejnovější články