Alternativní budoucnost ČR v MMO strategii Infinitum
zdroj: tisková zpráva

Alternativní budoucnost ČR v MMO strategii Infinitum

6. 8. 2011 14:16 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Víte, co bude jednou z hlavních událostí roku 2024? Česko si patentuje prvního chodícího vojenského robota pod obecně známým názvem MECH. Vzniknou tři varianty. Jedna z nich bude vyzbrojena revoluční zbraní pracující s řízeným bleskem a bude se jmenovat Křižíkův vrhač. Podivné a bláznivé. Ale taková je vize lidí ze studia Allodium, které aktuálně chystá novou českou hru pod názvem Infinitum. Půjde o postapokalyptickou webovou strategii, jejíž příběhové pozadí si můžete přečíst na homepage nebo ve zkratce zhlédnout v traileru níže.

zdroj: Archiv

Infinitum bude možné hrát pouze v prohlížeči a distribuována bude prostřednictvím modelu free-to-play. Na začátku si můžete vybrat město z reálné mapy České republiky, za které chcete hrát. Následně je třeba vybudovat silnou ekonomiku, ovšem cesta k tomuto cíli by měla být odlišná město od města. No a hned po ekonomice přichází na řadu armáda a s ní různé možnosti další expanze a uzavíraní koalic.

Vývojáři slibují, že na jedné mapě budou moci hrát až tisíce hráčů na jednou. Ze zveřejněných informací však jasně nevyplývá (i když vše tomu naznačuje), jestli bude taková mapa pouze jedna. V takovém případě by totiž platilo, že je zde prostor pouze pro 8600 hráčů, což je deklarovaný počet měst. Nová města navíc nebude možné zakládat, pouze je dobývat.

Jenže na oficiálních stránkách je navíc tento textík: „Jako správný vládce a válečník máš možnost dobýt a přebrat všechna města ostatních hráčů, ovšem mimo jejich hlavního sídla.“ Takže město, které si vyberete na začátku, máte rezervované na stálo. Nastat by tak mohla i situace, že vlastně zbude pouze pár volných měst a nebude co dobývat. Tvůrci to asi mají nějak pořešené, jen zatím neřekli jak :) Betaverze pro zvané by měla bežet od 1. srpna a datum vydání je stanové někdy na září. Další informace o hře hledejte na homepage, ukázky ze hry sledujte v tomto druhém videu:

zdroj: Archiv

Nejnovější články