Ambiciózní fantasy MMORPG Bless Unleashed potěší majitele Xboxu
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní fantasy MMORPG Bless Unleashed potěší majitele Xboxu

30. 3. 2019 12:51 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Opravdu úspěšných MMORPG zas tolik není. Těch přežívajících a neúspěšných bude daleko víc a v mnoha případech to vytušíte už na první pohled. Ale v případě Bless Unleashed si netroufám odhadovat, jaká na hru čeká budoucnost. První pohled totiž slibuje – když nic jiného – krásnou grafiku a zajímavé souboje.

Vzhled je v případě MMORPG samozřejmě o něco méně podstatný, i když je pravda, že masivní onlinovky tuto část vývoje schválně zanedbávají, aby hru rozjelo co největší publikum. Nicméně to nejsou ambice týmu Round 8 Studio, který se rozhodl, že jejich Bless Unleashed bude tím nejkrásnějším MMORPG na konzolích díky Unreal Enginu 4.

Tedy, konzolích je moc široké slovo, protože Bless Unleashed je prozatím v plánu jen a pouze na Xbox One a bude ještě o fous hezčí na Xboxu One X. U této konzole se s exkluzivitami moc často nevídáme, a je to o to pozoruhodnější v případě masivní onlinovky. Ale nemusíte se bát, že by hře chyběli hráči. Bude totiž free-to-play, takže minimálně na jejím startu by nemusela být nouze.

zdroj: Archiv

Bless Unleashed vypadá dobře po vizuální stránce, a i souboje by mohly být zábavné. Kladou důraz na tvoření komb, která můžete shlédnout na záběrech z hraní níže. Jsou zde i titulní požehnání, tedy mocná komba, která si odemykáte postupem hrou (a možná i za reálné peníze, ale tvůrci nespecifikují, v čem budou spočívat mikrotransakce).

Co už ale tak zajímavé není, je samotné prostředí. Generické fantasy s nezajímavými postavami a protivníky, které jste potkali už milionkrát. Ani v případě hratelných tříd nedochází k inovacím. Můžete být berserker, crusader, ranger, mág, nebo kněz.

zdroj: Archiv

Zároveň značka Bless nemá úplně zářnou minulost. Loňskou hru Bless Online si sice vyzkoušela velká spousta lidí, ale ti na Steamu zanechali na 10 tisíc recenzí, z nichž jen 40 % hodnotí kladně. Za hrou stálo studio NEOWIZ, které v případě Bless Unleashed pouze vypomáhá zmiňovanému týmu. Jak se říká, naděje umírá poslední a možná nás nové MMORPG ještě překvapí. Kdy ale vyjde? Někdy letos.

Nejnovější články