Ambiciózní keltské RPG The Waylanders se inspiruje legendami
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní keltské RPG The Waylanders se inspiruje legendami

19. 10. 2018 12:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Když o sobě nějaká hra tvrdí, že se její tvůrci inspirovali u žánrových klasik jako Dragon Age: Origins, Neverwinter Nights 2 a Baldur’s Gate, pak si okamžitě získá naši pozornost. A když zároveň nejde v dávno vyšlapaných stopách, ale snaží se ukázat i něco nového, jsme už opravdu zvědaví. Stejně tak jsme zvědaví na to, zda se španělskému studiu Gato Salvaje podaří vybrat 150 tisíc dolarů.

6 hlavních tříd, 30 pokročilých tříd a přes 800 skillů. To jsou nejdůležitější čísla, jimiž se The Waylanders chlubí v hlavičce kickstarterové kampaně. Záhy dodává herní dobu přesahující 40 hodin (60 v případě odemčení některých stretch goalů), osm společníků s vlastními misemi, čtyři rasy a dvanáct formací.

Vesměs klasická přetékající porce obsahu, která vás čeká v každém pořádném RPG. Nicméně poslední jmenovaný prvek se moc často nevidí. V The Waylanders řídíte jednotku pěti dobrodruhů, přičemž jejich formace je zcela ve vaší režii. Podle situace můžete udělat obrannou kupoli, útočnou šipku, nebo obojí dohromady ve formaci falanga.

zdroj: Archiv

Ale to není jediné neobvyklé lákadlo. Druhým může být pohled kamery. Na souboje, které standardně probíhají v reálném čase, ale můžete si je kdykoliv zapauzovat, koukáte buď z izometrického pohledu, nebo ze třetí osoby.

A existují i další důvody, proč hře držet palce. O příběhu toho zatím moc nevíme, ale přeci jen za Kelty zas tak často nehrajete. Ti jsou navíc jen jednou časovou paralelou příběhu. Ta druhá vás vezme do středověku na tom samém území. Mezi oběma obdobími sice budete pendlovat, ale něco mi říká, že ne z vlastní vůle. Těžko říct, i v tomto směru je kampaň skoupá na slovo.

Jisté ale je, že vaše rozhodnutí v jedné periodě mohou mít vliv na tu druhou, ačkoli to asi pochopitelně nebude platit obousměrně. Ale dost vaření z vody. The Waylanders si nechává spoustu tajemství pro sebe, ale ta, která odhaluje, rozhodně nejsou nezajímavá.

Základní cena hry je nastavena na 30 dolarů, ale pokud si pospíšíte, možná ještě chytnete early bird za 25 (super early bird za 20 už je pryč). Tvůrci potřebují vybrat 150 tisíc dolarů, ze kterých mají něco málo přes jednu pětinu po dvou dnech kampaně. A zbývá ještě 28 dní. Pokud se hru podaří zafinancovat, vyjde v létě 2020. I když, sami víte, jak to s dochvilností úspěšných Kickstarterů chodí…

Nejnovější články