Ambiciózní středověká onlinovka Conqueror’s Blade brzy spustí betatest
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní středověká onlinovka Conqueror’s Blade brzy spustí betatest

13. 12. 2017 14:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Představte si Mount and Blade říznutou For Honor a pravděpodobně vám vyleze něco jako Conqueror’s Blade – onlinovka s masivními středověkými bitvami, obléháním hradů, zabíráním území, správou vlastního království atd. Prozatím vám musí stačit videa na youtubovém kanále hry, ale co nevidět si ji budete moci vyzkoušet v rámci beta testu.

Tvůrci z Booming Games na své první 3D PC hře pracují již dlouhých pět let a dokonce si pro její účely vytvořili vlastní herní engine CHAOS (i když by možná bylo jednodušší sáhnout třeba po tom z Mount and Blade…). Potřebovali totiž, aby engine zvládal zobrazovat tisíce jednotek najednou spolu s efekty ohňů, výbuchů, dešťů, písečných bouří, hroutících se hradeb a dalších středověkých záležitostí.

Jak se jim to podařilo, zjistíte ze záběrů ze hry níže. Conqueror’s Blade vám sice svou grafikou nevyrazí dech, ale chaos středověkých bitev zobrazuje víc než slušně. Tvůrci slibují sandboxový svět o velikosti několika tisíců kilometrů čtverečních (bůhví, po jakém sáhli měřítku…), o jehož území se přetahují hráči.

zdroj: Archiv

Podobně jako v Mount and Blade se tak můžete stát pánem jednoho sídla, určité oblasti nebo i jednoho celého království. Samozřejmě dojde i na aliance mezi hráči. Po světě sice pobíháte jako jednočlenná jednotka, případně i cváláte na koni, ale v boji velíte vlastnímu oddílu.

V tomto ohledu mají tvůrci jistě co zlepšovat, protože dabing vydávaných příkazů je hodně nezajímavý a neodpovídající vypjaté situaci. V každém případě máte k dispozici rozkazy typu „Za mnou“, “Kupředu“, „Útok“, „Stáhněte se“ a podobně. Vzhledem k tomu, že bitev se účastní 5 na 5 nebo 15 na 15 hráčů, je dobře vedená strategie a taktika na místě.

Popravdě jsem z celého popisu hry poněkud zmatený. Na jedné straně se mluví o vašem území, které údajně bráníte před nepřáteli, případně ho skrze ně rozšiřujete na obří mapě, na druhé straně jsou bitvy striktně týmové s předem daným počtem hráčů. Takže asi nepůjde o otevřený svět, ale jen o systém mapy z For Honor. Tvůrci vyzdvihované slovo „sandbox“ tak radši berte s rezervou.

Pro tvůrce z Blooming Games je takto rozsáhlá hra úplně novou zkušeností (nemají za sebou nic podobného) a upřímně to tak zatím i vypadá. Zato potenciálu je v Conqueror’s Blade přehršel a musíme tak doufat, že to dopadne dobře. Betatest má začít „brzy“, hra samotná zatím nemá datum vydání.

Nejnovější články