Američané v roce 2018 vyhledávali Kingdom Come častěji než Spider-Mana a Battlefield V
zdroj: tisková zpráva

Američané v roce 2018 vyhledávali Kingdom Come častěji než Spider-Mana a Battlefield V

12. 12. 2018 14:21 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Google jako každý rok zveřejnil letošní trendy ve vyhledávání. Poté, co vyfiltroval veškeré porno, které by jinak dominovalo snad všem kategoriím, dozvídáme se zajímavé výsledky nejen z obecného hledání, ale i data o nejhledanějších hercích, jídlech, gifech, písničkách nebo svatbách. Nás ale zajímá kategorie her, ve které se blýsklo české RPG Kingdom Come: Deliverence.

Google své zhodnocení roku rozdělil do regionů, které završuje svět. Zde bohužel statistika s nejhledanějšími hrami chybí a hledali byste ji marně i v trendech České republiky. Smysl tak dává zavítat do Spojených států, kde má Top 10 nejhledanějších her své čestné místo.

Nikoho asi nepřekvapí, že si prvenství urvala megapopulární Fortnite, a to nejen v kategorii her, ale i gifů. Ani spousta dalších položek seznamu nejhledanějších her není nijak překvapivá. Red Dead Redemption II, Fallout 76, Far Cry 5, God of WarMonster Hunter: World, Sea of Thieves, Call of Duty: Black Ops 4 a konečně na deváté pozici „naše“ Kingdom Come (desítka patří Zombs Royale).

Osobně jsem překvapený z absence Spider-Mana, protože Marvel si v Americe vede víc než dobře (Black Panther zvítězil v kategorii filmů, kam se do top 10 dostali ještě Avengers, druhý Deadpool a Venom). Ale na vině bude definice Google trendů. Jde totiž o výrazy, jejichž vyhledávání bylo letos výrazně vyšší oproti loňskému roku. A Spider-Man asi bude v amerických vyhledávačích větší stálicí než Kingdom Come.

Po rozkliknutí jednotlivých her v seznamu se můžete podívat na zájem v jednotlivých státech (klidně i České republice). Zájem je vyjádřen číslem od 0 do 100, které vyjadřuje poměr hledání výrazu vůči ostatním výrazům v daném období.

zdroj: Archiv

Kingdom Come v únoru kolem data svého vydání dosáhlo maxima, ale od dubna se v USA už nepodařilo přelézt ani hranici desíti bodů. Zajímavé je, že největší zájem byl na Aljašce. Kingdom Come: Deliverance ovlivnilo hledání dalších hesel jako kůň, brnění a vyháčkování zámků.

Když se podíváte na zájem v České republice, tak i zde sledujete stejný trend, tedy absolutní zájem v době vydání (konkrétně v Královéhradeckém kraji) a pak už jen malé vzrušení při vydání DLC From the Ashes.

Ze zájmu jsem se podíval, jak si vede DayZ. Docela dobře. V průběhu roku oscilovala kolem padesátky a zájem se zvedl v listopadu s vydáním bety.

Škoda, že chybí žebříček nejhledanějších her v České republice. Ten by pro nás byl přeci jen přínosnější. Ale fakt, že se Kingdom Come dostalo do top desítky ve Spojených státech a vyhodilo tak jiné velké hry letošního roku, můžeme považovat za další úspěch českého herního průmyslu.

Nejnovější články