Ataribox v sobě nezapře odkaz na model 2600 - funkčně půjde o nápodobu NES Classics
zdroj: tisková zpráva

Ataribox v sobě nezapře odkaz na model 2600 - funkčně půjde o nápodobu NES Classics

17. 7. 2017 16:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před měsícem se světu představila nová konzole od oživeného Atari s prostým názvem Ataribox. Tehdejší video pouze naznačovalo podobu nového herního systému na bázi počítačové technologie a nedozvěděli jsme se z něj ani od CEO Freda Chesnaise žádné kloudné informace. Nový newsletter, který oběhl fanoušky, odhaluje oficiální podobu Atariboxu a něco málo detailů.

Finální design Atariboxu se od toho před měsícem představeného skutečně liší a potvrzují se tak tehdejší slova: „Zatím stále pracujeme na designu, takže ke skutečnému odhalení dojde až později…“ Nový design však stále ctí svého duchovního předchůdce, model 2600. Má dřevěný přední panel, černé horní žebrování a vystouplou zadní část.

Přesto nepůsobí čistým retro dojmem (jako třeba Nintendo NES Classic Edition) a vypadá spíše jako drahý módní doplněk, který by mezi PlayStation 4 a Xbox One mohl vyčnívat. Kromě „klasického“ vzezření se bude prodávat i v černočervené variantě, kde je přední dřevěný panel nahrazen sklem. V obou případech prosvítá skrze materiál logo hry a čtyři světelné indikátory s blíže nespecifikovaným účelem. Ze zadní strany stroje pak naleznete jeden HDMI port, slot pro SD kartu a čtyři porty pro USB.

Ataribox zdroj: tisková zpráva

Co třímá v útrobách nové herní konzole, je zatím střeženo jako oko v hlavě. Atari chce s jednotlivými důležitými novinkami vycházet na světlo postupně, aby měli dostatek času na zpracování názorů komunity a splnění vytyčených cílů v následujících měsících. Co se her týče, musíme zatím vycházet pouze z následujícího tvrzení: „(…) dodáme vám klasický herní obsah a dodáme vám i současný herní obsah.“

Podpora starých her je tak samozřejmostí, ale současným herním obsahem nemusejí být nutně myšleny zcela nové hry. Může totiž jít o mobilní předělávky klasik, které jsou aktuálně jediným známým produktem nového Atari. A stejně tak by mohlo jít o prosté skloubení klasického a současného obsahu do jednoho typu her – remasterů. Zatím můžeme pouze polemizovat a vyhlížet budoucí informace.

Ataribox zdroj: tisková zpráva Klasické provedení s dřevěným panelem

Ataribox zdroj: tisková zpráva Černočervené provedení se skleněným panelem

Nejnovější články